KLM når nya höjder med WhatsApp-tjänst
Hem E-HANDEL KLM når nya höjder med WhatsApp-tjänst

KLM når nya höjder med WhatsApp-tjänst

Publicerat av: Redaktionen

KLM blir det första flygbolag i världen med att erbjuda servicetjänster via WhatsApp.

Tillsammans har parterna ingått i ett unikt samarbete där flygresenärer via appen – före, under och efter resan – får information gällande bl.a. boarding, incheckning och flygstatusuppdateringar. Resenärer kan också via appen ställa direkta frågor till KLM 24/7.

KLM når nya höjder med WhatsApp-tjänst 1

KLM WhatsApp Business Account

KLM arbetar kontinuerligt med att hitta nya digitala lösningar för en smidig och positiv kundupplevelse. WhatsApp har utvecklat en business-plattform där företag kan interagera med sina kunder på ett helt nytt sätt – något KLM är första flygbolag i världen med att utforska. Med WhatsApp blir kommunikationen mellan KLM och flygresenär än mer gränslös. Förutom informationspuffar före, under och efter resan, kan resenärer via appen när som helst på dygnet kontakta KLM:s supportpersonal. Tjänsten är tillgänglig för kunder som bokar biljetter eller checkar in via KLM.com.

– Vi är väldigt glada över att vara det första flygbolag i världen som erbjuder service via ett verifierat WhatsApp-konto. För oss är det viktigt att vara där kunden finns och eftersom WhatsApp har en miljard användare, är det självklart att vi också ska finnas där. Partnerskapet med WhatsApp stärker vår position som pionjär inom flygbolagsindustrin och visar på ett stort steg i vår digitala strategi, säger Emmelie Johansson, Marketing Manager Air France och KLM

Sedan en tid tillbaka använder KLM också messenger-tjänsten WeChat för att interagera och kommunicera med flygresenärer på den kinesiska marknaden. Förutom WeChat erbjuder KLM även WeChat Pay till sina resenärer, vilket innebär att kinesiska flygresenärer snabbt och enkelt kan betala sina bokade flygbiljetter i mobilen.

Relaterade Artiklar