Kjell & Company  växlar upp och gör digital resa – bygger ny e-handel
Hem NYHETER Kjell & Company växlar upp och gör digital resa – bygger ny e-handel

Kjell & Company växlar upp och gör digital resa – bygger ny e-handel

Publicerat av: Redaktionen

Elektronikkedjan Kjell & Company har gett Avensia förnyat förtroende att utveckla företagets e-handel och webb.

Kjell & Company växlar upp och gör digital resa - bygger ny e-handel 1

Kjell och company satsar på att ge sina kunder en bättre köpupplevelse, med Avensia som e-handelspartner.

Genom att växla upp till modern e-handelsteknik, Episervers plattform och Avensias ramverk SCOPE, ser Kjell & Company möjligheterna att erbjuda sina kunder en bättre köpupplevelse och att kunna möta dem på ett mer omnikanalt, effektivt och lönsamt sätt.

Kjell & Company har över 100 butiker på 52 orter i Sverige samt 15 butiker i Norge och totalt närmare 1000 anställda. Huvudkontoret och logistikanläggningen ligger i Malmö. Företaget strävar efter en e-handelsupplevelse som speglar kundmötet i den fysiska butiken, där rådgivning och kunskapsspridning står i centrum.

Kjell & Company har sedan 2011 kontinuerligt utvecklat sin sajt med e-handelsspecialisten Avensia som partner. Kjell & Companys nya e-handel kommer att möjliggöra en mer sömlös koppling mellan webb och fysisk butik samtidigt som de kan öka takten i de digitala tjänsterna med en skalbar plattform.

– Med Avensia som e-handelspartner och Episerver som motor för vår webb och e-handel får vi en stark plattform för att möta fortsatt tillväxt och nå våra långsiktiga affärsmål. Vi ser inte minst att vårt arbete med att lyfta kundupplevelsen gynnas av den nära kopplingen mellan Avensias ramverk SCOPE, Episerver CMS & Commerce, inRiver PIM och Apptus eSales, som idag är en vinnande kombination hos de flesta ledande retailers i Sverige, säger Martin Knutson, CTO på Kjell & Company.

Bland Avensias kunder som använder kombinationen Episerver och Avensias ramverk SCOPE för sin e-handel finns NA-KD, Kicks, LYKO, Polarn O. Pyret och Stenströms. SCOPE ger e-handlare beprövade e-handelskomponenter, hastighet och stabilitet, inte minst när man handlar via mobilen.

– Att få förnyat förtroende från ett så tekniskt och affärsmässigt kompetent företag som Kjell & Company är en riktig fjäder i hatten för oss på Avensia. Det är också ytterligare ett bevis på att det mycket långsiktiga och fokuserade arbete med e-handel, Avensia SCOPE och våra plattformpartners återigen bär frukt. Tillsammans har vi skapat ett framgångsrecept som nästan har blivit det givna alternativet på den nordiska e-handelsmarknaden för retailers, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.

Relaterade Artiklar