Kindred ingår samarbete med EASG för att främja ansvarsfullt spelande
Hem GAMING Kindred ingår samarbete med EASG för att främja ansvarsfullt spelande

Kindred ingår samarbete med EASG för att främja ansvarsfullt spelande

Publicerat av: Redaktionen

Kindred ingår samarbete med the European Association for the Study of Gambling, EASG, för att uppmärksamma en app som kan hjälpa att identifiera kunders tidiga tecken på spelmissbruk.

Bettor Time-appen har utvecklats av Zafty Intelligence, ett ledande företag inom psykisk hälsobedömning via mobil och som genom maskininlärning identifierar unika förändringar i användarens beteeende kopplade till mental hälsa.

Appen kommer först att vara tillgänglig för Android och sedan iOS.

Kindred Group har ambitionen att noll procent av spelöverskottet ska komma från osunt spelande år 2023. Ett steg på vägen för att nå detta mål är samarbetet med The European Association for the Study of Gambling, EASG, samt att upplysa Kindreds kunder om Bettor Time-appen. EASG är ansvariga för appen och kommer att kontrollera samt dela ut den insamlande och anonymiserade datan för akademisk forskning. Målet är att appen ska finnas tillgänglig på alla marknader och inom hela branschen och på så sätt säkerställa att operatörer inte bara kan erbjuda sina kunder tillgång till appen, utan också förbättra sitt eget arbete med ansvarsfullt spelande baserat på den forskning som bedrivs.

”Att vara med och främja Bettor Time-appen är en självklarhet för oss, och i linje med vår ambition att 2023 ska noll procent av Kindreds spelöverskott komma från osunt spelande. Teknologin bakom appen, med Zaftys unika maskininlärningsalgoritmer som analyserar den enskilda kundens aktivitet och genom bevakning av detta lär sig varje kunds beteende och spelmönster, är väldigt intressant. Baserat på denna information kan kunden göra bättre val när det kommer till sitt spelande. Vi är stolta över att vara med och uppmärksamma denna app och erbjuda den till våra kunder. Jag rekommenderar andra operatörer att göra detsamma”, säger Maris Catania, Head of Responsible Gambling och Research, Kindred Group.

Hur fungerar appen? 

På ytan är appen i huvudsak ett självkontrolls-verktyg som registrerar hur mycket tid som spenderas på spelrelaterade aktiviteter, oberoende av operatör. För att mäta deras användande klockar appen igenkända spelprodukter när de är öppna på mobilskärmen.

Det viktiga arbetet pågår i bakgrunden.  Zaftys unika maskininlärningsalgoritmer behandlar den inspelande aktiviteten och på så sätt lär sig appen varje individs normala spelmönster. När detta mönster har blivit registrerat reagerar systemet på förändringar i aktivitetsmönstret, även väldigt subtila, som kan indikera tidiga tecken på problemspelande; till exempel en kund som i sitt vanliga aktivitetsmönster spelar varje lördag morgon i två timmar och som helt plötsligt börja spela vid midnatt en tisdag.

Baserat på nivån av förändring i användarens beteendemönster kommer appen att rekommendera  skräddarsydda verktyg och stöd som kommer att hjälpa kunden att återgå till sitt normala aktivitetsmönster och hållbara spelande.

Relaterade Artiklar