Hem NYHETER Jula storsatsar på unikt kvalitetscenter – hållbarhet i fokus

Jula storsatsar på unikt kvalitetscenter – hållbarhet i fokus

Publicerat av: Redaktionen

Jula utvecklar nu sitt hållbarhetsarbete ytterligare.

Jula storsatsar på unikt kvalitetscenter – hållbarhet i fokus 3Ett helt nytt unikt kvalitetscenter byggs med fokus på hållbarhet.

– Vi vill att våra produkter ska kunna användas längre och då är detta kvalitetscenter ett viktigt steg i rätt riktning. Vårt nya unika kvalitetscenter säkerställer även Julas fortsatta expansion eftersom god eftermarknad är en viktig konkurrensfördel, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Julas nya kvalitetscenter byggs vid företagets huvudkontor och centrallager i Skara med start under 2020.

– En stor fördel med vårt nya kvalitetscenter är att vi knyter ihop hela vår verksamhet och arbetar närmare produkterna, inte minst när det gäller återvinning och eftermarknadstjänster. Vi stärker även vårt engagemang här i Skaraborg, Julas hemmaplan, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.

Hållbara lösningar

Det nya kvalitetscentret kommer innebära flera fördelar och möjligheter för Jula att utveckla kvalitetsarbetet ytterligare.

– Det är viktigt för oss, och det är viktigt för mig, att vi är duktiga gällande hållbarhet. Vi lägger ner mycket möda och resurser på att göra detta bra, det är en stor satsning på cirka 35 miljoner SEK. Fastigheten Gjutaren byggdes som ett grovlager 2001-2002 (cirka 9000 kvadratmeter). Nu byggs fastigheten om och vi flyttar hela kvalitetsverksamheten dit med bland annat produktsäkerhet och manualframställning. Totalt blir det cirka 60 nya kontorsplatser, fem konferensrum, en testverkstad, en serviceverkstad, allt för att skapa förutsättningar för återbruk, säger Karl-Johan Blank.

Det nya centret anpassas helt utifrån fokus på hållbarhet och kvalité vilket exempelvis innebär färre transporter. Kvalitetscentret skapar även nya möjligheter i erbjudandet till kund, exempelvis när det gäller förmågan att möta efterfrågan på reservdelar.

Klimatneutralt 2030

En tydlig målsättning för Jula är att vara klimatneutralt 2030, där är det nya kvalitetscentret ett viktigt steg på vägen. Hållbarhetsåtagandet har sin utgångspunkt i FN:s globala mål för hållbar utveckling vilket innebär att koncernens bolag också ska rikta sina hållbarhetsmål mot dessa med fokus på att vara ansvarstagande och ärliga samt att cirkulera mera.

– Att ta vårt ansvar, att vara transparenta med vad vi gör och vår strävan efter att möta våra kunders behov är en självklar sak för oss och vi arbetar hårt för att möta förväntningarna. För oss innebär hållbarhet att vi hela tiden ska minska vårt klimatavtryck. Därför medverkar varje del av vår verksamhet till en långsiktigt hållbar utveckling genom resurseffektivitet och noggrannhet i de val vi gör, säger Joachim Frykberg.

Relaterade Artiklar