Hem DETALJHANDEL Jula spräckte miljardvallen i juni

Jula spräckte miljardvallen i juni

Publicerat av: Redaktionen

Juni blev ytterligare en rekordmånad för Jula.

Den sammanlagda försäljningen landade för första gången på över en miljard SEK under en enskild månad.

Jula spräckte miljardvallen i juni 3 Att vi passerar miljardvallen i juni är givetvis mycket glädjande. Det visar att vi har attraktiva erbjudanden och en organisation med engagerade och ansvarstagande medarbetare som klarar att hantera de extremt stora flöden vi processar just nu, samtidigt som vi tar hand om våra kunder på ett bra sätt, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Den totala försäljningen i juni landade på drygt 1 047 miljoner SEK. Jämfört med samma period förra året är det en ökning med cirka 33 procent. Jula redovisade rekordförsäljning redan för maj månad med en omsättning över 900 miljoner SEK, ett rekord som dock visade sig bli kortvarigt.

Samverkande faktorer

Försäljningsrekordet i juni kan härledas till tre samverkande faktorer, Julas starka erbjudande, sommarvärmen och coronapandemin. Under coronapandemin har en stor andel av befolkningen varit hemma i större utsträckning än normalt. Nu planerar många även för en semester på hemmaplan, vilket gynnar den typ av handel som Jula bedriver.

− Vi kan konstatera att vi träffar rätt i våra sortiment även denna månad. Med värmen ser vi en stark omsättningsökning i sortiment med exempelvis pooler och fläktar. Men vi går fortsatt starkt även i kategorier som elverktyg, handverktyg och maskiner, trädgårdsredskap och trädgårdsmaskiner, el- och belysningstillbehör, arbetskläder och arbetsskor, säger Joachim Frykberg.

Under coronapandemin har Jula även sett en stark tillväxt i försäljningen av träningsredskap och cyklar.

Stort lager bakom framgång

En tydlig framgångsfaktor under coronakrisen har även varit Julas centrallager i Skara, Norra Europas största.

− Kapaciteten som finns i centrallagret har varit väldigt värdefull under coronakrisen. Vi har haft möjlighet att ta hem mycket stora volymer, vilket inneburit att vi inte fått några nämnvärda störningar i våra leveranser. Vilket i sin tur gett oss förutsättningar för bra försäljning. , säger Joachim Frykberg.

Samtidigt finns en ödmjukhet inför den snabba förändringstakt och oförutsägbarhet som coronasmittan innebär.

− Att hantera den snabba förändringstakten med svängningar, händelser och beslut på våra olika marknader är något som vi jobbar hårt med varje dag. Det är också något som vi kommer att fortsätta fokusera på även framöver, säger Joachim Frykberg.

Trygg miljö

Kontinuerligt genomförs åtgärder för att stärka kundernas säkerhet, och för att upprätthålla en trygg arbetsmiljö.

− Vi gör hela tiden insatser i vår verksamhet, det kan handla om plexiglas i våra kassor, avgränsningsskyltar, tvätt med ”Lifeclean”, och tydlig information. Vi jobbar hela tiden hårt för att våra kunder ska kunna känna sig trygga att handla hos oss, säger Joachim Frykberg.

Företagsinformation

Jula grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget. Sedan några år har Jula utvecklats till en koncern, Jula Holdingkoncernen, med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik och Hotell.

Mer om Julas historia hittar du på: https://historia.jula.se/

Relaterade Artiklar