Hem NYHETER Jula öppnar varuhus 35 i Norge – Tredje Julavaruhuset i Bergen

Jula öppnar varuhus 35 i Norge – Tredje Julavaruhuset i Bergen

Publicerat av: Redaktionen

Jula fortsätter att expandera snabbt på den norska marknaden.

Jula öppnar varuhus 35 i Norge – Tredje Julavaruhuset i Bergen 3Torsdagen den 17 september öppnar ett nytt Julavaruhus på handelscentret Lagunen i Bergen.

− Lagunen i Bergen har alltid legat högt på vår prioriteringslista, ett mycket starkt handelscentrum i Norge. I och med vårt fina samarbete med Olav Thon har vi nu fått möjlighet att öppna vilket känns väldigt bra, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Samarbetet med Olav Thon är en av förklaringarna till Julas nu snabba etableringstakt i Norge (se tidigare pressmeddelande, länk). Med det nya varuhuset i Bergen kommer Jula att ha totalt 35 varuhus i Norge.

− Vi vill alltid möta kunden på det sätt som kunden vill bli bemött, därför tror vi starkt på e-handel i kombination med fysisk handel. Vi expanderar nu snabbt med totalt tio nya varuhus på våra marknader under 2020, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

− Jula är äntligen på plats på Lagunen, ett av Norges starkaste handelscenter. Sedan tidigare har vi Julavaruhus i Åsane och Oasen, och med öppning i Lagunen kommer vi att kunna betjäna våra kunder i Bergen och dess omgivningar ännu bättre, särskilt kunder som kommer från söder får nu ett Julavaruhus ännu närmare, säger Johnny Albøge, Country Manager Norway.

Ansvar och säkerhet

Att öppna ett nytt varuhus i skuggan av Coronakrisen är lite speciellt.

− I samband med öppningen har vi starkt fokus på våra kunder och medarbetares säkerhet med tanke på Covid 19, säger Johnny Albøge.

För Jula innebär det att det i samband med invigningen inte kommer att bli några festligheter som det brukar vara.

− På grund av coronapandemin fokuserar vi under öppningen på att ta ansvar och skapa en hållbar trygg miljö både för våra kunder och medarbetare, säger Joachim Frykberg.

Förutsättningen för säker handel är bra i Julas varuhus som har cirka 2 500 kvadratmeter försäljningsyta, med ett sortiment om cirka 15 000 aktiva produkter. Den stora försäljningsytan gör att kunderna kan hålla bra avstånd när de handlar.

Kassorna i varuhuset är även försedda med plexiglas och annan skyddsutrustning.

Relaterade Artiklar