Hem NYHETER Jabra presenterar de nya kompakta true wireless öronsnäckorna, Elite 85t

Jabra presenterar de nya kompakta true wireless öronsnäckorna, Elite 85t

Publicerat av: Redaktionen

Jabra har redan visat att de är innovativa när det kommer till äkta trådlösa öronsnäckor och presenterar idag ANC i sin prisvinnande Elite 75t-serie, utan att behöva kompromissa med den stilrena designen för optimal passform.

Jabra presenterar de nya kompakta true wireless öronsnäckorna, Elite 85t 2

Jabra Elite 85t colour line up

Elite 85t är skapad för att trotsa gränserna för hur mycket oväsen som kan filtreras bort i ett par true wirless öronsnäckor. De har Jabras mest avancerade och kraftfulla ANC-teknologi, och det utan att behöva kompromissa med Jabras signaturdesign som är både snygg och bekväm för användning hela dagen. Med Elite 85t har det varken kompromissats med den diskreta designen eller komforten, man har inte heller behövt kompromissa med varken samtals -eller musikupplevelsen för effektiviteten av ANC.

Uppdateringarna till Elite 75t-serien, både Active-varianten och icke-Active-varianten, kommer att ske via en programvaruuppdatering i Sound+ appen. Jabra är det första företaget att erbjuda ANC till en redan existerande true wireless-produktserie, vilket skapar ett av det bredaste true wirless-sortimentet på marknaden. Allt eftersom marknaden har kommit att förvänta sig komprimerade produkter från Jabra.

Elite 85t med Jabra Advanced ANC 

Det senaste tillskottet till Elite-serien, Jabra Elite 85t, är utrustad med Jabra Advanced ANC TM vilket tar brusreduceringen till en ny nivå samt går ett steg längre än Jabras standardnivå för ANC. Dubbla chip i öronsnäckorna ger en stark ANC-kapacitet samt ett optimalt ljudprocessande. De här är bland de minsta öronsnäckorna på marknaden med ANC av premiumkvalitet, för att du ska kunna skapa ditt eget privata och tysta utrymme. Men ANC-funktionen låter dig höra din omgivning. Båda funktioner är fullt anpassningsbara med extra fokus på naturlig ljudprestanda och begränsad ocklusion (blockering/stängning), vilket uppnås via den halvöppna designen och ett flertal ANC-mikrofoner.

Allt eftersom fler och fler ställer krav på flexibilitet när de pratar i telefon, så har de nya Jabra Elite 85t mycket bra samtalskvalitet för både användaren och personen på andra änden av samtalet. Eftersom de har sexmikrofonsteknik (tre i varje öra, två på utsidan och en på insidan).  Öronsnäckorna har också ett förbättrat vindskydd vilket gör det möjligt för telefonsamtal var som helst. Mikrofonerna på både insidan och utsidan av öronsnäckorna används för att möjliggöra Jabra Advanced ANCTM, vilket ger förbättrad brusavstängning, som filtrerar bort mer oväsen. Flexibiliteten med Jabra Advanced ANCTM är större än en på/av-funktion och är justerbar med dubbla skjutreglage från full ANC till full HearThrough-funktion. Vilket betyder att Jabra Elite 85t ger en mer personlig upplevelse som ger användaren kontroll över sin omgivning.

Halvöppen design

De 12 mm stora högtalarna i Jabra Elite 85t skapar ett mycket bra ljud och en kraftfull bas, samtidigt som komforten är förbättrad samt dämpar trycket i öronen tack vare den halvöppna designen. Jabra har också anpassat designen på deras ovala ear-gels som gör att de sitter bättre i öronen. Det här betyder att Elite 85t inte sitter lika djupt inne i örat, vilket ger användaren en mer komfortabel öronsnäcka, samtidigt som de sitter säkert.

Elite 85t har upp till 5,5-timmars lyssningstid med ANC på, och utökas till 25 timmar med laddningsetuiet med ANC på och 31 timmar med ANC avslaget.

– Hos Jabra är varje produkt skapad för ett visst syfte och idag är vi stolta över att kunna visa vårt engagemang och ANC är inget undantag, säger René Svendsen-Tune, VD på Jabra. Användare idag söker efter bra produkter i liten förpackning, så vi är glada över att kunna erbjuda våra kunder den bästa klassens ANC i en väldigt kompakt och stilren design. Vi är också mycket glada över att kunna erbjuda våra nuvarande kunder ANC med en gratis ANC-uppdatering till de redan existerande Elite 75t-produkterna. Vi är det första globala varumärket som utför den här over-the-air-uppdateringen.

Elite 75t med ANC som standard

Den prisvinnande Elite 75t-modellen, både Active-varianten och icke-Active-varianten av öronsnäckorna får nu ANC. Samma bra samtalskvalitet och säker passform, nu med Jabras standard ANC-lösning, anpassad för musik och mediauppspelning. Den här gratis uppdateringen finns tillgänglig för användarna tack vare Jabras teknik tillsammans med Qualcomms teknologi. Genom att dra fördelar av den digitala processorn som redan finns tillgänglig i Elite 75t och ledande ANC-teknik, har Jabra kunnat införa ANC i en redan existerande produktserie.

Jabra Elite 75t-serien kommer också att kunna köpas med ANC som standard från och med oktober 2020. Det här betyder att både de som redan har en Elite 75t-produkt eller vill köpa en kan uppleva Jabras standardnivå för ANC; vilket säkerställer brusavstängning i lägre frekvenser.

De modeller som har ANC kommer fortsättningsvis att ha IP55/IP57-klassificerad hållbarhet samt en två-års garanti. Med ANC påslaget får du en batteritid på 5,5 timmar på endast en laddning (24 timmar totalt med laddningsetuiet), och utan ANC så är det 7,5 timmar och totalt 28 timmar. Det bästa av allt är att trots den nya ANC-standarden så kostar inte öronsnäckorna något extra.

Jabra Elite 85t nyckelfunktioner och specifikationer:

 • Kompakt design och ovala EarGels™ i silikon för en säker passform och komfort
 • Dedikerat ANC-chip som är mer effektivt för att ta bort oväsen i din omgivning
 • Samtalsteknologi med sex mikrofoner och vindskydd för kristallklara samtal oavsett var du befinner dig
 • ANC med fyra mikrofoner som använder mikrofonerna på både insidan och utsidan av öronsnäckorna
 • 12 mm högtalare för bra ljud och kraftfull bas
 • Halvöppen design med naturlig hear through-funktion
 • Anpassningsbar ANC med två skjutreglage för full ANC och full HearThrough-funktion
 • IPX4-klassificerad hållbarhet och en två-års garanti * mot skador från damm och vatten
 • Upp till 5,5-timmars batteritid på en enda laddning och upp till 25 timmar med laddningsetuiet med ANC på, sju-timmars batteritid på en enda laddning och 31 timmar med ANC avslaget
 • Qi-certifierad, för trådlös laddning samt kompatibel med alla Qi-certifierade laddare
 • Anpassningsbar equalizer i Sound+ Appen som får din musik att låta bättre
 • Förberedd för röstassistenter. Elite 85t fungerar med Alexa, Siri® och Google AssistantTM
 • ‘MyControls’ för knappinställningar och Jabra MySound för individuellt ljud

Jabra Elite 85t pris och tillgänglighet Jabra Elite 85t kommer att finnas tillgänglig hos utvalda återförsäljare från och med november 2020, till det rekommenderade priset 2499 SEK. Öronsnäckorna kommer att finnas tillgängliga i titanium/svart från och med november 2020 och tillgängliga i guld/beige, koppar/svart, svart och grå från och med januari 2021.

Jabra Elite 85t kommer att finnas tillgänglig för förköp hos Elgiganten från och med vecka 41.

Relaterade Artiklar