Inwidos förvärv av e-handelskoncernen Bedst & Billigst är genomfört
Hem NYHETER Inwidos förvärv av e-handelskoncernen Bedst & Billigst är genomfört

Inwidos förvärv av e-handelskoncernen Bedst & Billigst är genomfört

Publicerat av: Redaktionen

Inwido, Europas största leverantör av fönster och en av de ledande leverantörerna av dörrar, har nu genomfört förvärvet av en av de starka e-handelsaktörerna på den nordiska marknaden – Bedst & Billigst-koncernen, i enlighet med vad som kommunicerades den 9 oktober 2017.

Inwidos förvärv av e-handelskoncernen Bedst & Billigst är genomfört 2Företaget Bedst & Billigst var en av de första snabbväxarna på e-handelsmarknaden till konsument i Danmark. Idag äger och driver koncernen web-shoppar i Danmark, Norge och Sverige och har produktionsanläggningar i Rumänien och Danmark. Med förvärvet fortsätter Inwido att flytta fram sin position inom e-handelsmarknaden för fönster och dörrar i Europa.

Inwido förvärvar 100 procent av aktierna. Förvärvet kommer att utgöra en mindre del av Inwido-koncernen och kommer att ge en positiv effekt på Inwidos resultat per aktie 2018. Köpeskillingen finansieras genom upptagande av nya banklån.

Bedst & Billigst-koncernen grundades 2002 och består idag av fyra varumärken, 100 anställda och hade under 2017 en omsättning på 135 MSEK.

Relaterade Artiklar