Hem NYHETER Information med anledning av Coronaviruset

Information med anledning av Coronaviruset

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av Coronaviruset vill City i Samverkan informera om att vi ständigt håller oss uppdaterade på dess utveckling.

Information med anledning av Coronaviruset 3Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar medarbetare att stanna hemma vid minsta symtom. Vi uppmanar även till att arbeta på distans för de som har möjlighet.

Stockholm City påverkas såklart på många sätt av det som nu sker. På Stockholms stads pressträff igår informerade politikerna om effekterna på näringslivet i allmänhet och på besöksnäringen i synnerhet. Vi uppmanas att stötta våra lokala företag så gott det går, exempelvis genom att köpa take away eller presentkort som kan nyttjas vid senare tillfälle.

Gällande City i Samverkans verksamhet har vi valt att inte hålla fysiska möten i våra lokaler för tillfället – men vi håller kontakt, dialog och möten via digitala hjälpmedel tills vidare. Våra plockstädare fortsätter att hålla cityområdet rent och snyggt och cityvärdarna svarar på frågor från besökare och håller kontakt med affärsidkare.

Våra medlemsaktörer arbetar på flera olika sätt för att underlätta denna svåra situation. Exempelvis har Svensk Handel nu lanserat en förmedlingstjänst av personal under Coronakrisen, då vissa medlemsföretag ser ett kraftigt minskat behov av personal, samtidigt som andra ser ett ökat behov. Med tjänsten vill man underlätta för dem att låna personal av varandra. Branschorganisationen Fastighetsägarna har tagit fram förslag på åtgärder som fastighetsägare på frivillig basis kan genomföra just nu för att hantera denna svåra situation och hitta vägar framåt. Läs mer på respektive organisations hemsida.

Vi på City i Samverkan stöttar gärna olika sammanhang om det finns möjlighet. De som vill får gärna höra av sig till oss med frågor, tankar och idéer.

Relaterade Artiklar