ICA öppnar e-handelslager för lösplock
Hem E-HANDEL ICA öppnar e-handelslager för lösplock

ICA öppnar e-handelslager för lösplock

Publicerat av: Redaktionen

ICA Sverige kommer senast under tredje kvartalet 2018 att starta central lösning för lösplock för e-handel.

ICA öppnar e-handelslager för lösplock 2Centralt plock kommer att förbättra leveranstiderna för kunder som vill ha hemkörning och lagret kan serva större delen av Mälardalen när det är fullt bemannat. ICA kommer att börja med centralt plock i befintliga lokaler i Johanneshov.

E-handeln börjar bli en betydande del av flera ICA-butikers omsättning och många har inte kapacitet för att plocka e-handel i butik. För att öka effektiviteten och förbättra servicen kommer ICA Sverige senast under tredje kvartalet 2018 erbjuda ICA-handlarna en tilläggstjänst med plock och leverans via ett centralt e-handelslager.

Lagret kommer att hålla öppet sju dagar i veckan och erbjuda cirka 12 000 dagligvaror samt ytterligare produkter inom hem och fritid. Utkörning kommer att ske med egna bilar med två-timmars leveransfönster hela veckan mellan klockan 7.00 och 22.00.

– I Stockholm är e-handeln nu så pass stor att tiden är mogen för att erbjuda butikerna centralt plock och leverans. Vi vet att många butiker känner att de inte har plats och tid att sköta plocket i butiken och med den här lösningen kan vi också ge ett förbättrat kunderbjudande med generösa utkörningstider som vi vet efterfrågas av många kunder i Stockholm, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige.

Det är upp till varje butik att avgöra om de vill anlita ICAs e-handelslager eftersom ICA-butikerna ägs och drivs av fria handlare.

Fakta om ICAs e-handel

•Totalt ökade ICAs online-försäljning under 2017 med 50 procent jämfört med 2016 och uppgick till drygt 1,2 miljarder kronor.

•Vid utgången av 2017 var mer än 200 butiker anslutna till ICAs e-handel och drygt 570 butiker erbjöd ICAs matkasse.

Relaterade Artiklar