ICA inför digitala kvitton tillsammans med Kivra
Hem NYHETER ICA inför digitala kvitton tillsammans med Kivra

ICA inför digitala kvitton tillsammans med Kivra

Publicerat av: Redaktionen

ICA ansluter sig till Kivras plattform för digitala kvitton, vilket gör kvittohanteringen både enklare och mer hållbar.

ICA inför digitala kvitton tillsammans med Kivra 2

Peter Muld CDO ICA Gruppen

ICA har varit delaktiga i utvecklingen av den nya lösningen som initialt testas i ett urval butiker och ambitionen är att alla kunder med ICA-kort ska erbjudas digitala kvitton 2020. Kivras plattform är även tillgänglig för aktörer utanför ICA Gruppen, vilket innebär att den kan komma att bli en ny standard för digital kvittohantering.

ICA har analyserat olika lösningar för digitala kvitton utifrån identifierade kund- och systembehov. För drygt ett halvår sedan inledde innovationshubben ICAx och Kivra ett samarbete för att tillsammans utveckla en lösning för digitala kvitton som inte bara är anpassad för ICA utan även tillgänglig för andra aktörer att ansluta sig till. Resultatet är en oberoende plattform i Kivras system och innebär en lösning där anslutna företag kan erbjuda sina kunder att automatiskt spara sina kvitton digitalt på ett och samma ställe.

– En gemensam kvittoplattform gör det smidigt för kunderna att hålla reda på sina kvitton, följa upp inköp, hantera returer och ha ordning på garantibevis. Att få sitt kvitto digitalt är inte bara ett enkelt sätt att få ordning på sina kvittohögar, det är också en helt klar fördel ur ett miljöperspektiv. Vi räknar med att antalet utskrivna kvitton kommer att halveras under en femårsperiod. Det innebär många ton mindre papper, säger Peter Muld, CDO på ICA.

Arbetet med implementering av digitala kvitton är påbörjat och den nya lösningen kommer först att testas i ett urval ICA-butiker vid årsskiftet.

ICA inför digitala kvitton tillsammans med Kivra 3Ambitionen är att erbjuda digitala kvitton som valbart alternativ till alla ICAs lojalitetskunder under 2020.

– ICA är Sveriges största kvittoutförare och tack vare vårt samarbete kan vi satsa stort på att digitalisera landets alla kvitton. Vår målsättning är att det blir en ny standard på marknaden för digital kvittohantering som gör kvittohanteringen smidig för både kunder och företag, säger Stefan Krook medgrundare och affärsutvecklingschef på Kivra.

Den nya plattformen är till en början aktuell för ICA-butiker, men på sikt kommer även kvittohanteringen inom ICA Gruppens övriga bolag att inkluderas. Att få sina kvitton digitalt är en möjlighet och för de kunder som fortfarande vill ha papperskvittot kommer det fungera precis som innan.

Relaterade Artiklar