Fujitsu introducerar världens lättaste 2-i-1-kontorsdator
Hem NYHETER Fujitsu introducerar världens lättaste 2-i-1-kontorsdator

Fujitsu introducerar världens lättaste 2-i-1-kontorsdator

Publicerat av: Redaktionen

Fujitsu visar idag upp LIFEBOOK U939X, vilket är världens lättaste konvertibla företagsdator som har integrerat penngarage med induktionsladdning.

Fujitsu introducerar världens lättaste 2-i-1-kontorsdator 2Datorn är lika snabb och smidig som en vanlig clamshell-modell, men kan samtidigt vikas och även användas som en kraftfull Windowsbaserad platta. Med en vikt på endast 1015 gram har den ändå tillräcklig datorprestanda för att kunna användas både som tablet och som konventionell notebook.

Den 13,3 tum stora LIFEBOOK U939X skyddas av ett tåligt magnesiumskal med en matt pekskärm och medföljande penna, samt ett fullstort bakgrundsbelyst tangentbord. Stabil uppkoppling säkerställs via både HDMI och Ethernet-portar samt 4G/LTE som tillval, vilket gör att användaren inte behöver bära med sig besvärliga adaptrar för att kunna ansluta till företagsnätverket. Med den senaste Intel Core vPro-processorn erbjuder LIFEBOOK U939Xmarknadsledande prestanda, och den medföljande pennan är försedd med AES-teknologi från Wacom.

LIFEBOOK U729X

Utöver U939X presenteras även LIFEBOOK U729X. Detta är en uppgraderad version av den populära portabla LIFEBOOK P-serien. U729X kommer med en 12,5 tum vikbar skärm i full HD-upplösning, med medföljande Wacom-penna och penngarage med induktionsladdning.

Andra generationen av Fujitsus 920 g ultra-lättviktsdator för företag: LIFEBOOK U939

Fujitsu passar även på att uppgradera den superlätta LIFEBOOK U939 ultra-mobile med nya funktioner, utan att nyheterna påverkar den låga vikten – som fortsatt befinner sig på endast 920 gram. Andra generationen av den vikbara datorn har försetts med en infraröd kamera för säker användning av Windows Hello, en matt pekskärm samt tangentbord med bakgrundsbelysning – och bättre processor- och grafikprestanda än föregångaren.

Både LIFEBOOK U939X och LIFEBOOK U939 samt U729X kommer med Fujitsus PalmSecure-teknik för biometrisk autentisering och åttonde generationens Intel Core vPro-processor som tillval. Nytt är också introduktionen av Intel Thunderbolt 3-teknologi, som möjliggör anslutning av flera bildskärmar och enheter via USB-C.

Ruediger Landto, Head of Client Computing Devices på Fujitsu EMEIA säger: “Vikbara notebooks ökar i popularitet bland företagsanvändare av två anledningar. Först och främst är de så pass välutrustade att de både fungerar som en konventionell laptop, men har även den extra bekvämligheten av att kunna vikas till tabletläge, och med stöd för handskrift direkt på skärmen blir det enkelt göra snabba anteckningar på en bild eller lägga till en digital signatur direkt i ett elektroniskt dokument, oavsett var man befinner sig. Vi märker också att allt fler företagsanvändare föredrar denna typ av datorer vid resande. I en flygplansstol är det ofta svårt att hitta en bekväm arbetsställning med en vanlig notebook.”

Fujitsu uppgraderar prestanda för Lifebook-serien

Fujitsu har även genomfört en uppgradering av LIFEBOOK U-seriens utbud. Den avancerade LIFEBOOK U7x9-modellen – som finns i skärmstorlekarna 12,5, 14 och 15,6 tum – förses med Intel Thunderbolt 3 för USB Type-C, och en HDMI-utgång. Fujitsu genomför också en ytterligare uppfräschning av sitt mobila utbud, med senaste, åttonde generationens Intel Core vPro-processorer, vilket omfattar LIFEBOOK T939, STYLISTIC Q739 tablet och LIFEBOOK E5-serien.

Pris och tillgänglighet

LIFEBOOK U939X och LIFEBOOK U939 finns i två färger: Fujitsu röd och business black. Det kompletta utbudet av Fujitsu LIFEBOOK-notebooks och STYLISTIC-tablets är globalt tillgängligt för beställning – antingen direkt från Fujitsu eller via återförsäljare.

Relaterade Artiklar