Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Hur har kryptovaluta förändrat världen?

Hur har kryptovaluta förändrat världen?

Publicerat av: Redaktionen

För dem som inte redan är bekanta med kryptovaluta, är det likväl mycket enkelt att förstå. Kryptovaluta är elektroniska pengar som lagras i e-plånböcker eller datafiler och spåras med hjälp av blockkedje-teknik.

Hur har kryptovaluta förändrat världen? 3Kryptovaluta finns i olika former – den mest kända är Bitcoin men det finns tusentals olika sorter, som alla tjänar olika syften. Många ser denna digitala resurs som framtiden för vårt sätt att genomföra betalningar för varor och tjänster, hur företag fungerar och naturligtvis hur vi förvarar pengar. Eftersom folk brukar blicka framåt i tiden: Hur mycket har kryptovaluta förändrat världen hittills?

Den har skapat nya sätt att bedriva handel

Utvecklingen av kryptovaluta har skapat en ny bred handelsväg. Detta är något som många traders skördar fördelarna av. Handel med kryptovaluta innebär att köpa och sälja kryptomynt på börsen. Handlare upprättar sitt CFD-handelskonto och förutspår prisrörelser. Om en trader t.ex. har förutspått att kryptovalutan kommer att öka sitt värde så kan hen köpa valda mynt. Till skillnad från andra marknader så hanteras marknaderna för kryptovaluta av ett nätverk av datorer, inte en regering.

Den spelar stor roll i att minska bedrägerier

Bedrägeri är ett enormt problem som många människor kommer att bli offer för under sin livstid. Vidare är det ett stort bekymmer för många som bedriver online-shopping. Kryptovalutan har dock minskat bedrägerierna och kommer att fortsätta att göra så. På grund av att den utgörs av elektroniska pengar som inte är förknippade med ditt bankkonto innebär den en mycket mindre risk för bedrägeri. Blockkedje-tekniken fungerar som så att du överför pengar på ett säkert och oföränderligt sätt, vilket innebär att produkter inte kan slinka igenom som om de vore verkliga, ifall de inte är det.

Börjar hjälpa underutvecklade länder

Även om detta fortfarande är i ett tidigt skede så börjar kryptovaluta visa hur mycket den kan hjälpa underutvecklade länder. De två miljarder människor som är utan bankkonto har nu möjligheten att köpa, sälja och överföra kryptomynt, och börja skapa ett bättre liv åt sig själva, förutsatt att de har en internetuppkoppling.

Regeringen kontrollerar inte

Precis som kryptovalutamarknaden inte styrs av regeringen styrs inte heller pengarna själva. Med normal valuta kan regeringar ändra värdet på den, genom att helt enkelt trycka ut mer ur sedelpressarna. Med kryptovaluta är detta inte möjligt. Det kommer inte att produceras mer, varför den inflation som många valutor runt om i världen möter inte är ett problem för kryptomynt. Kunskapen om detta och de instabila fluktuationer som en del människor möter i sina nuvarande länders valuta, är tillräckligt för att några av dem ska välja att ta kontroll över sin ekonomi genom kryptomynt.

Det är lätt att göra transaktioner var du än är i världen!

Eftersom dessa pengar är elektroniska har kryptovaluta gjort det enkelt och säkert att överföra pengar till ett annat land. För människor som ofta reser internationellt har detta visat sig vara en framgångsrik satsning. Den tar bort behovet av växlingsavgifter när du tar ut utländska kontanter, liksom kostnaden för att använda ditt betalkort eller kreditkort i ett annat land. Dessutom minskar risken för att dina pengar blir stulna.

Relaterade Artiklar