Hem NYHETER Hur Airbnb stödjer värdar och gäster i dessa osäkra tider

Hur Airbnb stödjer värdar och gäster i dessa osäkra tider

Publicerat av: Redaktionen

Som svar på de extraordinära händelser som orsakas av COVID-19 är Airbnbs första prioritet allmänhetens och Airbnb-communityns hälsa.

Hur Airbnb stödjer värdar och gäster i dessa osäkra tider 3Därför har de valt att uppdatera täckningen för Airbnbs Extenuating Circumstances policy, vilken gör det möjligt för värdar och gäster att avboka berättigade reservationer utan kostnad eller avgifter. Denna policy gäller nu för befintliga reservationer för vistelser och Airbnb-upplevelser som gjordes före eller till och med 14 mars 2020, med incheckningsdatum mellan 14 mars, 2020 och 14 april 2020. Det är också viktigt att notera att Airbnb inte tar ut några avgifter eller dra nytta av några reservationer som annulleras enligt denna policy.

Mer flexibla bokningar i tider av osäkerhet

Airbnb meddelar också om “More Flexible Reservations”, en samling verktyg och program för att hjälpa värdar och gäster att navigera i osäkerheten och tillgodose deras behov för att avbryta eller skjuta upp sina värdåtaganden och resplaner. I och med dessa verktyg vill Airbnb bättre belöna värdar med flexibla avbokningsregler genom exempelvis kampanjer som ökar synligheten för dessa listor, för att få nya bokningar. Airbnb-gäster som bokar en resa idag till och med den 1 juni 2020 och behöver avboka kommer inte att få återbetalning för serviceavgiften, utan kommer istället att återbetalas i form av en resekupong.

Airbnb för läkare och sjuksköterskor

I Italien tillkännages ”Airbnb för läkare och sjuksköterskor”, ett program för att hjälpa läkare som bekämpar coronavirusutbrottet med tillgång till gratis boende, tillhandahållet av värdar.

Airbnb vill även passa på att uppmärksamma ett blogginlägg av Greg Greeley (President of Homes at Airbnb) om hur Airbnb hanterar den globala krisen som orsakas av COVID-19. Det ger mer information om påverkan på Airbnb-communityn och hur Airbnb stöttar alla intressenter.

“Vi vet att COVID-19 kommer att påverka resor på kort sikt, men vi vet också att resor är motståndskraftiga och kommer att återhämta sig, och när det gör det tror vi att vårt folkdrivna community kommer att möjliggöra fler bekantskaper och kopplingar människor emellan än någonsin tidigare.”

Relaterade Artiklar