Hundratusentals gaming-konton stjäls och säljs via Darknet-forum
Hem GAMING Hundratusentals gaming-konton stjäls och säljs via Darknet-forum

Hundratusentals gaming-konton stjäls och säljs via Darknet-forum

Publicerat av: Redaktionen

Kaspersky-forskare har upptäckt en avancerad trojan kallad BloodyStealer, som säljs på Darknet-forum.

Trojanen används för att stjäla spelares konton på populära spelplattformar som Steam, Epic Games Store och EA Origin.

BloodyStealer är en trojan som kan samla in och utvinna olika typer av data, däribland lösenord, bankkort från webbläsare, skärmdumpar och inloggningsminnen – i förstahand från spelplattformar som Steam, EpicGames och Origin.

En person erbjuder 280 000 användarnamn och lösenord för bara 4 000 USD

Hundratusentals gaming-konton stjäls och säljs via Darknet-forumDetta skadliga program sticker ut, främst på grund av dess utformning som går ut på att det ska vara svårt att analysera och komplicerat att förhindra. Det innebär också att cyberkriminella kan skydda trojanen eller använda den som en del i en större infektionskedja. Även om BloodyStealer inte enbart är gjord för att stjäla spelrelaterad information, pekar plattformarna som säljer den skadliga programvaran tydligt på efterfrågan på den typen av data bland cyberkriminella.

– Trots att cyberbrottslingar har olika alternativ om de vill köpa eller hyra en stealer och använda den i sin attackkedja, har BloodyStealer definitivt väckt uppmärksamhet bland användare på Darknet-forumen säger Dmitry Galov, säkerhetsforskare vid Kasperskys globala forsknings- och analysteam. Om du vill njuta av spel och inte oroa dig för att din spelkredit eller ditt konto försvinner, se till att du skyddar ditt konto genom tvåfaktorsautentisering och använder en pålitlig säkerhetslösning för att skydda dina enheter.

Kaspersky har tagit på sig att skydda spelare, och skapa en säkrare utveckling av branschen. Företaget har lanserat “Fearless gaming” för att öka medvetenheten om vikten av cybersäkerhet och dess roll i E-sport. Se videon här

Hundratusentals gaming-konton stjäls och säljs via Darknet-forumFör att vara säker när du spelar, rekommenderar Kaspersky-experter följande: 

  • Skydda dina konton med tvåfaktorsautentisering där det är möjligt.
  • Klicka inte på länkar till externa webbplatser från spelchatten och kontrollera noggrant adressen till någon som begär att du anger ditt användarnamn och lösenord.
  • Undvik nedladdningar av piratkopierad programvara och annat olagligt innehåll. Även om du omdirigeras till webbsidan från en legitim webbplats.
  • Använd en stark, pålitlig säkerhetslösning, särskilt en som inte saktar ner datorn när du spelar. Det kommer också att skydda dig från alla möjliga cyberhot. Vi rekommenderar Kaspersky Total Security – det fungerar smidigt med Steam och andra speltjänster.
  • Använda en robust säkerhetslösning för att skydda dig från skadlig programvara och dess åtgärder på mobila enheter – till exempel Kaspersky Internet Security for Android

 

Relaterade Artiklar