WITHINGS lanserar den första ScanWatch Horizon hybrid-smartklockan
Hem PRODUKTNYHETER WITHINGS lanserar den första ScanWatch Horizon hybrid-smartklockan

WITHINGS lanserar den första ScanWatch Horizon hybrid-smartklockan

Publicerat av: Redaktionen

WITHINGS, den banbrytande utvecklaren av livsstils- och hälsoprodukter, lanserar idag den första ScanWatch Horizon hybrid-smartklockan, vars design är inspirerad av den klassiska dykarklockan.

ScanWatch Horizon har toppmodern medicinsk teknik som kan mäta hjärtfrekvens, EKG, andningsstörningar, syrehalten i blodet, sömn samt fysisk aktivitet.

Detta är det mest avancerade medicinska smycket du kan föreställa dig.

WITHINGS har valt en unik analog design med tillägg av funktioner som förväntas av ett traditionellt och avancerat dykur. Det reptåliga safirglashöljet med antireflexbeläggning och titanfinish ger en lyxig känsla. Klockan levereras med armband i rostfritt stål för det klassiska dykursutseendet och ett mer elastiskt gummerat armband för sportbruk, vridbar bezel, Luminova självlysande index och lasergraverade bezelmarkeringar. Dessutom har klockan 30-dagars batteritid och en 10 ATM vattenresistens, vilket gör den till det perfekta accessoaren till simning, snorkling samt övriga vattensporter som kan övervakas via klockans sporttekniska funktioner och den anslutna Health Mate-appen. ScanWatch Horizon finns tillgängligt i ett begränsat antal i Sverige till priset av 499,95€.

”Vårt kärnuppdrag är att skapa vackra enheter som människor väljer att använda och bära varje dag så att den kliniska data de tillhandahåller kan ha en meningsfull inverkan på användarens liv. Dykarklockor skapades på 1920 -talet för att ge marinpersonal ett undervattensur för noggrannhet under manövrar. På 1950 -talet gjorde SCUBA dykare och entusiaster dem fashionabla för alla tillfällen. Nu med avancerade medicinska förmågor, siktar WITHINGS på att få anslutna hälsoklockor till ännu fler användare.” säger Mathieu Letombe, VD för WITHINGS.

Precis som de ursprungliga och Rose Gold -modellerna, utvecklades ScanWatch Horizon med medicinska experter och validerades i tre kliniska prövningar. Den erbjuder omfattande och avancerade hälso- och träningsmöjligheter.

Tillgänglighet

ScanWatch Horizon finns tillgängligt i Sverige från och med den 29 september, till ett rekommenderat pris  499,95€. Den finns att beställa online från withings.com samt utvalda återförsäljare. ScanWatch Horizon har en 43mm skärm i antingen blått eller grönt. ScanWatch Horizon har 5 års garanti och levereras med både armband i rostfritt stål och FKM -rem.

Fördjupad övervakning av kardiovaskulär hälsa

Förmaksflimmer är huvudformen för oregelbunden hjärtrytm som ofta förblir odiagnostiserad eftersom det inträffar oregelbundet och lätt kan missas om symtom inte förekommer eller om de inte uppstår just under ett läkarbesök. ScanWatch kan upptäcka ifall användare har förmaksflimmer tack vare dess förmåga att ta ett EKG av medicinsk kvalitet på begäran. ScanWatch gör det också möjligt för användare att identifiera om deras hjärtrytm är långsam, hög eller visar tecken på förmaksflimmer genom en proaktiv hjärtskanningsfunktion. Enheten kan övervaka hjärtfrekvensen via sin inbyggda PPG -sensor och varna användaren för en potentiell hjärthändelse även om de inte känner hjärtklappning. ScanWatch uppmanar sedan användaren att spela in ett EKG på bara 30 sekunder via klockans display.

Upptäckt av andningsstörningar

WITHINGS lanserar den första ScanWatch Horizon hybrid-smartklockanEn miljard människor beräknas drabbas av mild till svår sömnapné. 8 av 10 personer vet dock inte att de har det. ScanWatch kan upptäcka förekomsten av andningsstörningar på natten (som kan vara ett tecken på sömnapné) med en exklusiv algoritm som analyserar blodets syrenivåer, hjärtfrekvens, rörelse och andningsfrekvens, samlad via ScanWatchs accelerometer och optiska sensorer.

Dessutom erbjuder ScanWatch sofistikerad sömnövervakning och analys av sömnmönster, inklusive sömnens längd, djup och kvalitet, och kan väcka användaren med hjälp av en mild vibration vid den mest optimala punkten i sömncykeln.

Aktivitets- och träningsspårning

ScanWatch är en sofistikerad aktivitetsmonitor som kan spåra parametrar som steg, kalorier, höjd, träningsvägar (via ansluten GPS i appen) och kan automatiskt känna igen mer än 30 dagliga aktiviteter som promenader, löpning, simning och cykling. Dessutom erbjuder den Fitness Level -utvärderingar genom uppskattning av VO2 Max, som mäter hjärtat och muskelns förmåga att omvandla syre till energi under fysisk träning.

Som alla WITHINGS -enheter ansluter ScanWatch sig till den kostnadsfria Health Mate -appen, som ger data och insikter och möjlighet att schemalägga aktivitetspåminnelser, sätta upp mål och hantera prestationer. Dessutom kan Health Mate appen kopplas ihop med mer än 100 tredjepartsappar, inklusive Apple Health, Google Fit, Strava och MyFitnessPal.

Relaterade Artiklar