H&M:s f.d. Global eCommerce Distribution Manager startar bolag för lönsammare e-handel
Hem E-HANDEL H&M:s f.d. Global eCommerce Distribution Manager startar bolag för lönsammare e-handel

H&M:s f.d. Global eCommerce Distribution Manager startar bolag för lönsammare e-handel

Publicerat av: Redaktionen

Easycom med H&M:s f.d. Global eCommerce Distribution Manager Peter Hietala i spetsen, lanserar nu flera nya tjänster för e-handelsmarknaden i syfte att maximera lönsamheten för e-handlare.

H&M:s f.d. Global eCommerce Distribution Manager startar bolag för lönsammare e-handel 1

Easycom – nya tjänster för smart digital returhantering och lönsammare e-handel

De nya tjänsterna innefattar bland annat automatiserade insikter och nästa generations returlösning. Bolaget backas upp av ett nätverk bestående av tunga affärsänglar från bland annat Spotify.

Den hårda konkurrensen om konsumenten har lett till att e-handelsmarknaden blöder, pressad av bland annat kostsamma returer. Samtidigt försöker retailers ställa om från ren butiksförsäljning till en kombination av butik och e-handel för att skapa lönsamhet utifrån dagens köp- och returvanor.

”En stor anledning till olönsamhet i branschen är att man bygger och utvärderar sin affär baserat på gamla sanningar”, säger Peter Hietala, CEO på Easycom. ”Nya verktyg och styrmedel måste till för att kunna utvärdera, automatisera och på så sätt generera lönsamhet framöver. Området vi identifierat är underutvecklat och lönsamhetspotentialen har visat sig vara mycket stor, både för små och stora e-handlare.”

H&M:s f.d. Global eCommerce Distribution Manager startar bolag för lönsammare e-handel 2

Peter Hietala, CEO på Easycom

Efter två år av produktutveckling lanserar Easycom nu flera nya produkter och tjänster för e-handelsmarknaden, exempelvis Smart Digital Returns och Profitability Control Tower.

”Vi tar begreppet True profitability till e-handeln och applicerar automation genom nya tekniker som mönsterigenkänning och AI. Resultatet är konstant automatiserad insikt på lägsta nivå, vilket möjliggör en lönsamhetsdrivande taktisk och operationell styrning som inte förut varit möjlig”, säger Peter Hietala.

Smarta returer – nyckeln till framgång

I företagets produktportfölj finns en ny, revolutionerande returlösning som kombinerar digital returregistrering med en intelligent beslutsmotor innehållande lönsamhetsalgoritmer och logistisk styrning. Enligt Peter Hietala möjliggör den nya programvaran insikt, säljstyrning och kostnadsbesparing i de sälj- och returmönster som uppstår som en konsekvens av att provrummet flyttar hem.

”Smarta digitala returer är ett fundament i våra produkter. Baserat på vår lönsamhetsmotor kan vi ge konsumenten snabba beslut om åtgärder vilket leder till förbättrad kundupplevelse och högre lönsamhet för e-handlaren”, säger han. ”Våra tjänster ger förutsättning för proaktiv säljstyrning, optimerad returhantering där maximal lönsamhet i varje transaktion eftersträvas.”

Easycom har sitt säte i e-handelsstaden Borås men har siktet inställt på internationell lansering. Utöver Sverige är företaget redan igång med etablering i Storbritannien. Bolaget leds och är grundat av H&M:s f.d. Global e-Commerce Distribution Manager Peter Hietala. Bolaget backas upp av ett nätverk av affärsänglar som tidigare innehaft ledande ställningar i teknikbolag som Spotify och Boxon och handelsbolag som IKEA, Didrikssons och Vanbruun. Easycom har även en stark koppling till forskning inom returhantering och konsumentbeteenden på Lunds Universitet.

Relaterade Artiklar