Hem NYHETER HMD Global lanserar Nokia 5.4 – fånga dagen med lång batteritid och en imponerande 48 megapixelkamera

HMD Global lanserar Nokia 5.4 – fånga dagen med lång batteritid och en imponerande 48 megapixelkamera

Publicerat av: Redaktionen

Nokia 5.4 är det senaste tillskottet i HMD Globals Nokia 5-familj och levereras med ett stort batteri, en kraftfull kamera och robust exteriör.

HMD Global lanserar Nokia 5.4 – fånga dagen med lång batteritid och en imponerande 48 megapixelkamera 3HMD Global, företaget bakom den moderna Nokia-smartphonen, lanserar idag Nokia 5.4 – en modern Android-smartphone med en ”punchhole”-skärm på 6,39-tum och HD+-upplösning som levererar en fantastisk bildupplevelse i en smidig formfaktor.

Nokia 5.4 erbjuder den perfekta blandningen mellan användarupplevelse och pris, samt en kamera med hela 48 megapixlar. Det är hela 162 gånger fler pixlar än den allra första Nokia-kameratelefonen på marknaden, Nokia 7650, som lanserades 2001.

Fånga alla ögonblick
Det utmärkta kamerasystemet i Nokia 5.4 består av fyra kameraenheter som fångar de viktiga ögonblicken i ditt liv utan fördröjning. De 48 megapixlarna fångar även den minsta detalj så att du kan zooma in rejält med bibehållen kvalitet och den 16 megapixel starka frontkameran ger dig vackra selfies och skarpa videomöten.

För den som filmar mycket är Nokia 5.4 också en tacksam partner. Med den inbyggda “Cinema”-funktionen filmar du med 24 bilder per sekund – filmindustrins standard – samt i 21: 9-bioformat. Tillsammans med den automatiska, professionella färgklassificeringen uppnår du en riktig biodukskänsla i alla dina videor och väljer du istället att filma med 60 bilder per sekund kan du njuta av häftig slowmotion eller bara imponeras av alla fantastiska detaljer som fångas. Dessutom bidrar OZO-ljudinspelning och avancerad bildstabilisering ytterligare till att positionera Nokia 5.4 som en kamerasmartphone av rang.

Byggd för att hålla hela dagen – och hela livet 
Nokia 5.4 är utrustad med Qualcomms systemkrets Snapdragon 662, som med inbyggd AI optimerar din batteriförbrukning beroende på om du exempelvis spelar spel, pratar i telefon eller tittar på film. På så sätt förlängs batteriets livslängd för det redan kraftfulla batteriet på hela 4000 mAh, så att du har ström i upp till två dagar på en enda laddning.

Nokia 5.4 levereras förinstallerad med Android 10 och kommer att få funktionsuppdateringar minst två versioner framåt samt säkerhetsuppdateringar i minst tre år. På så sätt är du säker på att alltid vara uppdaterad med de senaste funktionerna och därtill skyddad från nya som gamla säkerhetshot. Om Nokia 5.4 ska användas av familjens barn kan med fördel HMD Globals Family Link aktiveras – ett sätt för medvetna föräldrar att aktivt skydda och vägleda sina barn i den digitala världen med hjälp av definierade riktlinjer och regler.

Den senaste medlemmen i Nokia 5-familjen upprätthåller också den stolta Nokia-traditionen att erbjuda produkter som lyckas vara såväl robusta som eleganta i sitt utförande. Telefonens utsida består följaktligen av slitstark polykarbonat som testats noggrant för att utstå vardagens alla tänkbara prövningar. Den håller därmed längre vilket betyder att du gör ett mindre avtryck på miljön.

— För oss handlar det om att bygga en smartphone som är skapad för att ge en utmärkt användarupplevelse nu och även många år framöver. Det kan endast lyckas i form av en vacker men robust design, samtidigt som man fokuserar på att säkerställa pålitliga programuppdateringar så att telefonen förblir relevant i många år – och därmed är ett mer hållbart alternativ ur miljösynpunkt. Jag är stolt över att vi är ett av de företag som gör jobbet bäst och Nokia 5.4 är ett bevis på detta, säger Juho Sarvikas, produktchef på HMD Global.

Relaterade Artiklar