Hem NYHETER Klarna inleder samarbete med Verifone för att förbättra shoppingupplevelsen i fysiska butiker globalt

Klarna inleder samarbete med Verifone för att förbättra shoppingupplevelsen i fysiska butiker globalt

Publicerat av: Redaktionen

Klarna, den ledande globala betalningsleverantören och shoppingtjänsten, tillkännager i dag att vi inleder ett strategiskt partnerskap med Verifone, en global ledare på betalningar och handelslösningar.

Klarna inleder samarbete med Verifone för att förbättra shoppingupplevelsen i fysiska butiker globalt 3Samarbetet innebär att Klarna blir den första “Köp nu, betala senare”-aktören för miljontals Verifone-terminaler i både USA och Europa.

Integrationen med Verifones molnplattform ger konsumenter möjlighet att använda Klarnas betalningslösningar direkt i butik. Genom samarbetet gör Klarna och Verifone det möjligt för butiker att skapa en personlig och smidigare upplevelse för sina kunder, vilket i slutändan skapar tillväxt, lojalitet och mer nöjda kunder.

Den pågående pandemin har förändrat shoppingbeteendet över hela världen. Konsumenternas strävan efter att hålla sig friska och undvika fysisk kontakt har inneburit en mycket snabb ökning av kontaktlösa betalningar i butiker enligt en rapport från McKinsey. Att använda Klarna i butik är enkelt och konsumenten kan genomföra ett köp snabbt och smidigt i sin telefon. I kassan väljer konsumenten Klarna som betalmetod på Verifoneterminalen, skannar en QR-kod och bekräftar sedan köpet.

Joakim Lundberg, Sverigechef, Klarna: “De senaste månaderna har varit en enorm utmaning för fysiska butiker. Vi tror att den fysiska butiken har en viktig roll inom den framtida detaljhandeln samtidigt som konsumenter mer än någonsin vill ha flexibilitet, transparens och en mer bekväm shoppingupplevelse. Vi är glada att samarbeta med Verifone, som är en av de största och mest inflytelserika aktörerna för att betala i butik, och samtidigt vara första “köp nu, betala senare”-aktören på miljontals enheter. Tillsammans kommer vi att hjälpa butiker globalt att skapa en överlägsen och smidigare shopping för konsumenter.

Jeremy Belostock, chef för alternativa betalningar, Verifone: “Att möjliggöra alternativa betalningsmetoder för köp i butik är verkligen spännande, och att göra det på ett så smidigt sätt är endast möjligt genom Verifones molnplattform som vi har skapat de senaste åren. Klarna är särskilt intressant och unikt genom att handlarna kommer att ha tillgång till nya, större tillväxtmöjligheter genom deras flexibla betalningsalternativ. Vi har tagit bort komplexiteten för säljare. Återförsäljare i alla storlekar har sett enorma framgångar med Klarna online, och med Verifone kommer de att se samma framgång i butik.

Relaterade Artiklar