Hitta rätt med SJs nya digitala vägvisare
Hem NYHETER Hitta rätt med SJs nya digitala vägvisare

Hitta rätt med SJs nya digitala vägvisare

Publicerat av: Redaktionen

Med hjälp av tekniken Augmented Reality (AR) kan nu SJs resenärer bli guidade genom stationen via bolagets digitala vägvisare.

Hitta rätt med SJs nya digitala vägvisare 2Bland annat blir det nu enklare för resenärerna att hitta rätt väg till och från tåget.

– Vi ser ett ökat behov från våra resenärer när det kommer till att få hjälp att hitta rätt vid stationerna, inte minst i våra svenska storstäder. Med hjälp av ny teknik och vår digitala vägvisare blir detta nu verklighet, säger Anna Fahlkrans, affärsutvecklare vid SJ.

Med start den 17 april börjar SJ att testa den nya funktionen VägvisARen i SJ Labs-appen. Med hjälp av AR-tekniken skapar den nya funktionen i appen en digital vägvisare, som i sin tur och på ett verklighetstroget vis guidar resenärerna genom stationsbyggnaden.

– Vår ambition är att bli ett av Sveriges mest digitala företag. Genom att dra nytta av den nya AR-tekniken fortsätter vi att utveckla den digitala reseupplevelsen för våra resenärer. Något som dessutom och så vitt vi vet inte skett tidigare i Sverige, säger Clas Lindholtz, chef för Affärsutveckling och Digital Transformation på SJ.

Inledningsvis kommer den nya testfunktionen finnas tillgänglig vid centralstationen i Stockholm. Därefter har SJ som ambitionen att under juni månad rulla ut den till följande rutter.

  • Stockholm C – Stockholms södra / Flemingsberg
  • Stockholms södra – Stockholm C
  • Flemingsberg – Stockholm C

Utrullningen sker i samband med Trafikverkets omfattande upprustningsarbete av Getingmidjan mellan Stockholm C och Stockholm Södra.

Relaterade Artiklar