Helhetslösning för kommunikation med laddinfrastruktur och elfordon
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Helhetslösning hittad för kommunikation med laddinfrastruktur och elfordon

Helhetslösning hittad för kommunikation med laddinfrastruktur och elfordon

Publicerat av: Redaktionen

TwinCAT 3 IoT OCPP i kombination med EtherCAT-plint EL6761

Helhetslösning för kommunikation med laddinfrastruktur och elfordon

Beckhoff har lagt till Open Charge Point Protocol (OCPP) i TwinCAT IoT-produktsortimentet, baserat på WebSocket-protokollet som nyligen introducerades för IoT-drivrutinen.

OCPP standardiserar kommunikationen mellan laddstationer för elfordon och tillhörande centralstyrningssystem. Det i kombination med nya EtherCAT-plinten EL6761 som fungerar som kommunikationsgränssnitt enligt IEC 61851 och ISO 15118 skapar en universallösning för laddinfrastrukturens kommunikation.

Med den nya funktionen TwinCAT 3 IoT OCPP (TF6771) gick det att implementera OCPP som C++-drivrutin med tillhörande PLC-bibliotek som omslagsfunktion. Pga. hög marknadsrelevans implementeras OCPP-version 1.6 och 2.0.1 först. Fokus ligger på följande två fall:

– TwinCAT använd som styrning för en laddstation tillsammans med nya EtherCAT-plinten EL6761 som sedan ansluts till centralstyrningssystemet som en OCPP-klient.

– Vid uppkoppling av andra laddstationer via OCPP-protokoll representerar TwinCAT delar av centralstyrningssystemet för att t.ex. aktivera lokal laddstyrning av laddstationsnätverk. Parallellt går TwinCAT att koppla upp mot andra styrningssystem t.ex. för att implementera autentisering eller debiteringsmekanismer.

Helhetslösning för kommunikation med laddinfrastruktur och elfordonEL6761:s 1-kanaliga kommunikationsgränssnitt har även två alternativ: EtherCAT-plinten går att använda för att aktivera laddinfrastrukturens kommunikation direkt till elfordonet och från det till laddstyrningssystemets högre nivå. Det finns stöd för två oberoende kommunikationsstandarder – PWM-kommunikation enligt IEC 61851 och elnätskommunikation enligt ISO 15118. Den senare ger en flexibel kommunikationskanal för överföring av all info som krävs mellan fordon och laddstation.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>