Idag är första dag för handel i teknikbolaget Railway Metrics and Dynamics
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Idag är första dag för handel i teknikbolaget Railway Metrics and Dynamics

Idag är första dag för handel i teknikbolaget Railway Metrics and Dynamics

Publicerat av: Redaktionen

Bolaget har utvecklat och säljer en systemplattform för analys och övervakning av transport och infrastruktur i realtid.

RMD grundades 2011 och är ett Stockholmbaserat teknikbolag som har utvecklat en heltäckande systemplattform för analys och övervakning av transport och infrastruktur.

Idag är första dag för handel i teknikbolaget Railway Metrics and DynamicsSystemplattformen bygger på en patenterad sensorteknik baserade på algoritmer och artificiell intelligens genom vilken användaren kan följa exempelvis lok, tågvagnar eller järnvägsinfrastruktur i realtid. Bolaget har inledningsvis valt fokusera på järnvägsinfrastruktur till följd av grundarnas gedigna erfarenhet och nätverk inom järnvägsindustrin. Utöver detta kan RMD:s system med fördel komma att användas inom övriga transport- och infrastrukturmarknader, inklusive byggmarknaden och humanmarknaden.

”Jag är otroligt glad att vi nu kan påbörja den här resan. Listningen på Spotlight Stock Market är något vi sett fram emot under en lång tid. Trots ett mycket utmanande börsklimat ser vi att det finns en styrka i Railway Metrics and Dynamics, affärsmodell och den tillväxtresa vi står inför. Vår unika IoT-plattform och patenterade teknik kommer att vara en drivande faktor inom digitaliseringen av järnvägsindustrin och möjliggöra effektivare, säkrare, punktligare och lönsammare transporter. Vi har nu bättre förutsättningar än någonsin tidigare att stärka vår position och nå vår vision om att bygga framtidens standard för sensorer, anpassade för transport, infrastruktur och människor”, kommenterar Jan Lindqvist, VD.

”Idag inleds handeln i Railway Metrics and Dynamics som har utvecklat en systemplattform som möter järnvägsindustrins digitaliseringsbehov. Varmt välkomna till Spotlight!” säger Carl-Henrik Nordberg, Head of Listing, Spotlight.

 

 

Relaterade Artiklar