Han blir ny CFO på ICA-handlarnas Förbund
Hem NYHETER Han blir ny CFO på ICA-handlarnas Förbund

Han blir ny CFO på ICA-handlarnas Förbund

Publicerat av: Redaktionen

Bo Sandström har rekryterats till ny CFO för ICA-handlarnas Förbund och tillträder sin tjänst sommaren 2019.

Han blir ny CFO på ICA-handlarnas Förbund 1

Bo Sandström CFO ICA-handlarnas Förbund

Bo Sandström kommer senast från rollen som CFO för Telia Sverige. Innan dess har han haft CFO-roller för SAS Sverige och träningskedjan Sats Elixia samt dess moderkoncern Health & Fitness Nordic. Bo är civilingenjör och civilekonom från Lunds Universitet och inledde sin karriär som managementkonsult hos McKinsey & Company.

– Vi är mycket glada att Bo Sandström accepterat erbjudandet att bli vår nya CFO och önskar honom varmt välkommen till ICA-familjen. Bo har den kompetens och de personliga egenskaperna vi behöver under vår fortsatta resa som långsiktiga och ansvarsfulla huvudägare i ICA Gruppen och som medlemsorganisation för Sveriges ICA-handlare, säger Fredrik Hägglund, vd, ICA-handlarnas Förbund.

– Jag ser verkligen fram emot att ansluta mig till ICA-handlarnas Förbund. För mig symboliserar ICA en kombination av en långsiktigt fungerande affärsmodell och ett genuint engagemang där handlarna får det att hända i praktiken. Det ska bli mycket inspirerande att jobba i skärningen mellan dessa styrkor och jag tror, och hoppas, att jag kan bidra till fortsatt långsiktig tillväxt och lönsamhet, säger Bo Sandström.

Bo Sandström efterträder Göran Blomberg som hösten 2018 meddelade att han lämnar sin roll som CFO och det operativa yrkeslivet. Göran Blomberg slutar den 30 juni, 2019.

Relaterade Artiklar