Greentech för framtidens smarta stad
Hem NYHETER Greentech för framtidens smarta stad

Greentech för framtidens smarta stad

Publicerat av: Redaktionen

Solceller, trådlöst Wi-Fi och laddning av mobila enheter, den så kallade smarta bänken Steora ger maximal effekt vid användning och bidrar bänken med belysning för en tryggare miljö.

Greentech för framtidens smarta stad 2Så vad är Greentech, egentligen? Enligt Per Järnebrink, VD på EWF ECO handlar det snarare om ett förhållningssätt, än en slags produkt.

-För mig är Greentech snarare en genomgående hållbar affärsvision vilken präglar hela produktionsmodellen med målet att förbättra miljön. På EWF tar vi alltid in miljöpåverkan i varje produktprocess.

Smart City Solutions

Nyligen tecknade EWF ECO ett avtal med start-up företaget Include. Avtalet avser försäljning och marknadsföring av den så kallade smarta bänken Steora (eller stjärna på latin). Som tidigare nämnt kombinerar bänken solceller, trådlöst Wi-Fi och laddning av mobila enheter samt belysning.

– Steora som produkt passar väl in i EWF ECO’s tankar kring smart city solutions, där vi som vision att förbättra gatu- och parkmiljöer för städer, kommuner och kommersiella parter. Bänken tillhandahåller mycket sociala tjänster lika som att den förser en trygghet till omgivningen. Idag är vi beroende av alla våra tekniska produkter, som mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Steora förser enkelt tillgång till både Wi-Fi och laddning för alla, ute i naturen och områden som präglas av social interaktion.

Treenighet

– När vi på EWF ECO pratar om hållbarhet menar vi allt från ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. En produkt eller tjänst är inte hållbar på riktigt om den inte lyckas omfatta alla tre. Det är genom alla tre som en produkt tillslut kan klassas som Greentech.

EWF ECO arbetar mycket med produkter som syftar till att ge allmänheten ett mervärde utöver den basala funktionen. Ett bra exempel på vad det är, är deras soptunna BigBelly. BigBelly är ett avfalls- och återvinningssystem som kan lösa problemet med att hantera avfall i offentliga miljöer.

– Vi installerade BigBelly i Norrmalm i Stockholm och har hittills lyckats med att minska transporterna med över 90 procent. Årstransportsträckan, för sopbilar, minskade från 41 000 kilometer till dagens 3 100 kilometer. Koldioxidutsläppen minskade med drygt 35 ton. Med Sveriges nya energimål i åtanke skulle vi kunna bistå med stor hjälp på vägen. endast genom att byta ut några soptunnor.

Relaterade Artiklar