Garmin® Nordic tar över distribution, service och support av Tacx
Hem PRODUKTNYHETERHETA PRYLAR Garmin® Nordic tar över distribution, service och support av Tacx

Garmin® Nordic tar över distribution, service och support av Tacx

Publicerat av: Redaktionen

Garmin har tecknat ett slutgiltigt avtal om förvärv av Tacx (Tacx Onroerend en Roerend Goed BV), ett holländskt företag som designar och tillverkar cykeltrainers, verktyg och tillbehör samt mjukvara och appar för träning inomhus.

Garmin® Nordic tar över distribution, service och support av Tacx 2Från 1 oktober 2019 kommer distribution, service och support av Tacx-produkter i Norden hanteras av Garmin Nordic. Cycle Service Nordic CSN (tidigare distributör) kommer kunna köpa från Garmin fram till 1 oktober och sälja fram till 15 november. Tacx-produkter kommer att säljas hos nuvarande återförsäljare samt utvalda Garmin-återförsäljare.

Med mer än fem decennier av erfarenhet är Tacx marknadsledande och känd för sitt innovativa sortiment inom trainers, inklusive den högt ansedda NEO 2 och den revolutionerande NEO-cykeln som mäter hastighet, kraft och kadens. Tacx-trainers ger en mycket exakt simulering så att cyklister får uppleva så realistiska förhållanden som möjligt. För den mest interaktiva och uppslukande träningsupplevelsen kopplas Tacx smarta trainers trådlöst till populära träningsappar för att hjälpa cyklister att få ut mer av sina träningspass, liksom Tacx mjukvara/app som erbjuder träningsplaner, dataanalys, landskapsfilmer över hela världen, live-utmaningar och mycket mer.

– Tacx tillför en helt ny produktkategori till Garmins fitnessportfölj som expanderar vår räckvidd på marknaden för träning inomhus, säger Cliff Pemble, Garmins president och koncernchef.

– Tillsammans med Tacx kan Garmin erbjuda en sömlös, kul och motiverande upplevelse både inomhus och utomhus för cyklister året runt.

– Vi tackar Cycle Service Nordic för det fantastiska jobb de har gjort. Nu ser vi fram emot att få jobba med teknikledaren Garmin, säger Koos Tacx, VD för Tacx.

– Med Garmins omfattande FoU-kapacitet och globala distributionsnätverk ser vi fram emot att arbeta tillsammans för att ytterligare förbättra våra produkter och teknik och kunna erbjuda dem till de nordiska cyklisterna.

Relaterade Artiklar