Hem NYHETER Frekvensförändringar för tv-sändningar i delar av Kalmars län den 17 mars

Frekvensförändringar för tv-sändningar i delar av Kalmars län den 17 mars

Publicerat av: Redaktionen

​Tisdagen den 17 mars genomför Teracom frekvensförändringar i delar av Kalmars län.

Frekvensförändringar för tv-sändningar i delar av Kalmars län den 17 mars 3Hushåll som tar emot tv med egen antenn via det digitala marknätet påverkas av förändringarna. Arbetet beräknas pågå mellan klockan 10.00 och 18.00.

Tisdagen den 17 mars kommer Teracom att genomföra frekvensförändringar för tv. Under dagen mellan klockan 10.00 och 18.00 kommer det vara avbrott och störningar i tv-sändningarna. Kommuner och orter som påverkas är Högsby, Mönsterås, Uppvidinge, Nybro, Kalmar, Lessebo, Emmaboda och Mörbylånga.

Berör hushåll med vanlig TV-antenn

Frekvensomläggningen berör alla hushåll som bor i det berörda området och tar emot tv via marknätet med en vanlig TV-antenn. Det gäller både de som enbart tittar på fri-tv-kanaler och de som har betal-tv-abonnemang via Boxer. De tittare som berörs behöver göra en kanalsökning eller ominstallation av sin TV-mottagare efter klockan 18.00 den 17:e mars.

Fastighetsägare med centralantenn, eller den som ansvarar för tv-nät som nyttjar marknätets tv-signaler, behöver ändra i mottagningscentralen så att marknätets programutbud kan tas emot efter frekvensomläggningen.

-Vi har förberett frekvensomläggningen under lång tid och kommer göra allt vi kan för att det ska påverka tittarna i så liten utsträckning som möjligt. säger Gunnar Bergman, Operativ chef på Teracom AB.

Boende i hushåll med kabel-tv, tittar via satellit eller iptv berörs inte av denna förändring.

Relaterade Artiklar