Hem NYHETER Freja eID lanserar alternativ till Facebook och Google-inloggning

Freja eID lanserar alternativ till Facebook och Google-inloggning

Publicerat av: Redaktionen

Verisec meddelar idag att man lanserat tekniken OpenID Connect i Freja eID-plattformen. 

Freja eID lanserar alternativ till Facebook och Google-inloggning 3Första kunden att teckna avtal för användande av den nya tekniken är Golfmarknaden.se som lanserar en marknadsplats för begagnade golfprylar inom kort.

OpenID Connect är en funktion för att hantera identifiering av användare i digitala tjänster. Det är en metod som har stor spridning och används av miljontals webbplatser och mobilappar och stöds av ledande leverantörer av digitala tjänster som exempelvis Google och Microsoft. Med OpenID Connect kan nu organisationer koppla ihop sina digitala tjänster med Freja eID på ett snabbare och enklare sätt. Ett exempel är alla webbplatser som är byggda på plattformen WordPress, där man nu med bara några klick kan lägga till Freja eID som identifieringsmetod.

Melker Hedlund, delägare Golfmarknaden.se kommenterar:

”Vi kikade först på att använda oss av Facebook eller Google-inloggning till vår marknadsplats, främst på grund av enkelheten att koppla på det. Men när vi hörde att Freja eID skulle lansera OpenID Connect valde vi det istället. Det var otroligt enkelt att integrera och ger också en högre tillitsnivå tack vare att Freja eID har en verifierad identitet på varje användare. Och ju högre tillit vi har i systemet, desto högre säkerhet kan vi erbjuda våra användare.”

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:

”Detta är en viktig milstolpe i Freja eID:s historia. För den som inte är så tekniskt bevandrad kanske begreppet OpenID Connect inte säger så mycket. Men om man betänker att alla de tjänster som i dag erbjuder inloggning med Facebook eller Google nu på ett enkelt sätt kan addera ett alternativ med en e-legitimation där användarna är säkert identifierade, så förstår man snabbt vilken potential detta öppnar.”

Relaterade Artiklar