Förvärvet optimerar IT-konsultbolagets erbjudande inom mobilitet
Hem NYHETER Förvärvet optimerar IT-konsultbolagets erbjudande inom mobilitet

Förvärvet optimerar IT-konsultbolagets erbjudande inom mobilitet

Publicerat av: Redaktionen

Till följd av förra veckans förvärv lanserar nu Consid affärsområdet Mobility – ett utvecklat och optimerat erbjudande inom mobilitet.

Förvärvet optimerar IT-konsultbolagets erbjudande inom mobilitet 1

Mårten Nilsson, ny affärsområdesansvarig för Consid Mobility

”Vår spetskompetens som bottnar i tekniskt djup, säkerhet, tunga integrationer och uppkopplad elektronik kommer hjälpa Consids partners att hänga med i den snabbrörliga tekniska världen av mobilitet”, menar Mårten Nilsson, affärsområdesansvarig för Consid Mobility.

I och med förvärvet av Appcorn – apputvecklingsbolaget med en portfolio beståendes av appar utvecklade till jättar så som H&M, Spotify, Blocket och Coop – lanserar nu Consid affärsområdet Mobility. Då förvärvet har lett till utökad kunskap och kompetens inom området har möjligheter att leverera ett ännu bättre erbjudande till kund gjorts möjliga.

Peter Hellgren, vd på Consid, är övertygad om att man nu kommer kunna leverera ytterligare mervärde till sina partners.

– Genom lanseringen av affärsområdet Mobility kommer vi nu kunna erbjuda våra kunder absolut spetskompetens inom mobila lösningar i en värld som ställer allt högre krav och där allt fler plattformar och tekniker efterfrågas. Detta kompletterar våra andra affärsområden väl och är ytterligare ett steg för att kunna erbjuda ett så komplett erbjudande inom IT, management och digital marknadsföring som möjligt, menar Hellgren.

Detta innebär att Consid utvecklar den redan fylliga tjänsteportföljen inom mobilitet med ytterligare erbjudanden, där utgångspunkten tas i slutanvändaren och konceptet ”Mobile First”.

Affärsområdesansvarig för Consid Mobility blir Mårten Nilsson, vd på Appcorn. Nilsson förklarar vikten av mobilitet i dagens digitaliserade samhälle och vad det nylanserade affärsområdet har att erbjuda:

– Historiskt har appar och mobilitet handlat mycket om marknadsföring, men i och med det teknikskifte och den digitalisering som sker har mobilitet och appar snarare blivit en integrerad och essentiell del i allt företag och organisationer gör, och ”Mobile First” börjar bli verklighet i alla branscher. Kraven, såväl internt som externt, blir allt hårade och vår spetskompetens som bottnar i tekniskt djup, säkerhet, tunga integrationer och uppkopplad elektronik kommer hjälpa Consids partners att hänga med i den snabbrörliga tekniska världen av mobilitet, oavsett vilken bransch de befinner sig i.

I och med detta slår Consid upp dörrarna till sitt 15:e kontor i Karlshamn där Petra Charlotte Arrenäs, tidigare Project Manager på NetPort Science Park, blir kontorsansvarig. Läs mer om affärsområdet här.

Relaterade Artiklar