Hem E-HANDEL Förvärv av Insite Software stärker Episerver på den snabbväxande marknaden för e-handel B2B

Förvärv av Insite Software stärker Episerver på den snabbväxande marknaden för e-handel B2B

Publicerat av: Redaktionen

Episerver förvärvar det ledande B2B-företaget Insite Software.

Förvärv av Insite Software stärker Episerver på den snabbväxande marknaden för e-handel B2B 3Affären är kulmen på Episervers höga tempo under slutet av 2019 med ett tidigare förvärv av personalisering- och analysföretaget Idio i november samt rekryteringen i december av tidigare SAP direktören Alex Atzberger som VD för Episerver.

–Förvärvet av Idio, anställningen av Alex Atzberger och nu förvärvet av Insite, säger Adam Berger, ordförande Episerver, stärker ytterligare Episervers position inför 2020 och framöver. Affären understryker vårt engagemang att investera aggressivt som stöd för vår ambitiösa strategi för kundcentricitet och en växande marknadsnärvaro.

Genom skräddarsydda lösningar som supporterar de unika behoven på denna undervärderade marknad hjälper programvaruföretaget Insite tillverkande bolag och distributörer att utveckla sina affärer med stark tonvikt på kundens framgång genom nära samarbete.

–Vi ser kraftiga möjligheter att leverera ett större värde till den undervärderade B2B-handelsmarknaden som är en mångmiljardmarknad. B2B-marknaden kommer att överträffa B2C-marknadens detaljhandelsförsäljning med det dubbla redan nästkommande år, säger Jessica Dannemann, CMO Episerver.

Insite är känt för sin fullt ut integrerade B2B-e-handelsplattform, hantering av produktinformation (PIM), analys, mobila produktkataloger samt integrationer av affärssystem. Allt är utformat för att göra det enklare både för de som hanterar B2B-organisationer och för de som interagerar med dem. Insites kunder drar nytta av Episervers globala fotavtryck och ledande Customer-Centric Digital Experience Platform medan Episervers kunder får glädje av Insites fokus på e-handel B2B.

–Sedan 2004 har vårt uppdrag varit att hjälpa tillverkande bolag och distributörer att utveckla sina affärer för framtiden, säger Steve Shaffer, VD Insite. Genom att kombinera Episervers ledande plattform för hantering av innehåll och digital marknadsföring med vårt unika erbjudande inom e-handel skapas en komplett B2B-lösning som är oöverträffad något annat som finns att tillgå på marknaden idag. Att förenas med Episerver hjälper oss att utöka omfattningen av vårt uppdrag genom ett bredare produktutbud på en snabbt mognande marknad.

Insite är erkänt i utvärderingar av B2B-analytiker inklusive en ledare i The Forrester Wave för B2B Commerce Suites, Q3 2018 och en ledare i IDC MarketScape: Worldwide SaaS and Cloud-Enabled B2B Digital Commerce Platforms 2018 Vendor Assessment. Andra utvärderingar från tredje part berömmer Insite för dess förmåga att minska komplexiteten hos B2B. Mer än 70 procent av de globala B2B-beslutsfattarna bekräftar att majoriteten av deras företags intäkter inom de närmaste fem åren kommer från B2B-e-handelswebbplatser som de äger och driver, men 57 procent av B2B-ledarna säger att de för närvarande hålls tillbaka av ett kulturellt motstånd mot förändring och ny teknik.

Episerver i kombination med Insite påskyndar varje företags handelsfunktionalitet och erbjuder en tydlig väg för kunderna att ta nästa mest logiska steg i att leverera personaliserade digitala upplevelser, få varumärket att växa och identifiera nya intäktströmmar.

Relaterade Artiklar