FordonsData i samarbete med InternalCars Handlarbudet
Hem NYHETER FordonsData i samarbete med InternalCars Handlarbudet

FordonsData i samarbete med InternalCars Handlarbudet

Publicerat av: Redaktionen

FordonsData har i dagarna tecknat avtal med InternalCars Handlarbudet.

FordonsData i samarbete med InternalCars Handlarbudet

Vd FordonsData Daniel Liljebladh

Avtalet innebär att FordonsData Nordic AB kopplar samman sitt säljstöd Kobra II Säljstöd 10 med deras portal för testprotokoll. Integrationen är ett led i FordonsDatas strategi att bidra till en sömlös digital upplevelse för bilförsäljaren.

InternalCars Handlarbudet tillhandahåller ett flertal onlinetjänster för fordonsåterförsäljare och varje år görs över 180.000 begagnat tester med deras verktyg. Funktionen för att skapa testprotokoll på begagnade bilar är väldigt uppskattat på marknaden och används av många av FordonsDatas kunder. En integration mellan de båda systemen ger bilsäljaren en mer sömlös digital upplevelse och en enklare vardag.

Med InternalCars Handlarbudet mobilapplikation kan en säljare eller testare gå igenom fordonets skick och skapa ett testprotokoll som speglar fordonets aktuella skick, behov av åtgärder och kostnaden för dessa åtgärder, direkt i mobil eller läsplatta. Detta protokoll används sedan som underlag vid värdering av en inbytesbil och kan även omvandlas till en varudeklaration.

Genom att integrera mot InternalCars Handlarbudet får FordonsDatas användare tillgång till den senaste versionen av testprotokollet direkt i sitt säljstöd. Om testprotokollet har utförts i verkstaden eller bilhallen kan protokollet snabbt plockas upp på skärmen när säljaren ska beräkna värdet på inbytet eller skapa ett affärsförslag till kunden.

– Möjligheten att automatiskt få med inbytestester och varudeklarationer på elektroniska säljavtal med kund, är en av de mest uppskattade funktionera i vår tjänst. Att bilhandlarna kan göra det sömlöst i branschens mest välkända säljstöd ger fördelar för många och är efterfrågat, förklarar Karl Vilhelm Lundin, grundare och vd för InternalCars Handlarbudet.

FordonsData i samarbete med InternalCars HandlarbudetTestprotokollet kan bifogas till köpeavtalet, vilket fungerar som bevis på bilens skick i köpögonblicket och en länk till testprotokollet lagras på vagnkortet i säljstödet, så när inbytesbilen säljs vidare kan testprotokollet hämtas upp på lagerfordonet och bifogas till köpeavtalet.

– Det finns många bra kringsystem för återförsäljare på marknaden, men för en bilsäljare blir det snabbt flera system att växla mellan under en dag. Med denna integration hoppas vi kunna förenkla deras vardag och skapa ytterligare fördelar med att använda vårt säljstöd, förklarar Daniel Liljebladh, vd på FordonsData.

 

 

 

Relaterade Artiklar