Hem NYHETER Fitbit lanserar Fitbit Charge 4 – Inbyggd GPS, 7+ dagars batteritid och Active Zone Minutes

Fitbit lanserar Fitbit Charge 4 – Inbyggd GPS, 7+ dagars batteritid och Active Zone Minutes

Publicerat av: Redaktionen

Fitbit lanserar aktivitetsarmbandet Charge 4 med nya funktionen Active Zone Minutes, ett nytt personligt pulsmått som registrerar din fysiska aktivitet, utöver stegräkning, för att hjälpa dig att nå dina mål och förbättra din allmänna hälsa.

Fitbit lanserar Fitbit Charge 4 – Inbyggd GPS, 7+ dagars batteritid och Active Zone Minutes 3Aktivitetsarmbandet har numera även en inbyggd GPS, som har varit efterlängtad bland Fitbits användare. Dessutom har den en längre batteritid, 7+ dagar vid normal daglig användning.

Fitbit (NYSE: FIT) lanserar idag den senaste uppdateringen av det bästsäljande aktivitetsarmbandet i Charge-serien – Fitbit Charge 4™. Med Fitbits mest avancerade kombination av sensorer och funktioner, inklusive GPS och Spotify,  levererar Charge 4 allt du vill ha i ett aktivitetsarmband. I Charge 4 finns Fitbits senaste innovation, Active Zone Minutes, en ny personlig standard som baseras på din vilopuls och ålder för att registrera fysisk aktivitet.

Funktionen registrerar all aktivitet som höjer pulsen, från spinning till yoga och mäter samtidigt tiden du spenderar i varje pulszon, så att du kan nå ett mål på 150 minuters aktivitet per vecka.

”Vårt mål har alltid varit att hjälpa människor runt om i världen att leva ett hälsosammare liv. I extraordinära tider som dessa är det uppdraget viktigare än någonsin, men vi förstår hur svårt det kan vara att fokusera på hälsa och välmående just nu. Att fortsätta att vara aktiv, äta bra och sova ordentligt kan samtidigt hjälpa till att minska stressymptom och stärka immunförsvaret,” säger James Park, vd och medgrundare. ”För att stötta våra användare erbjuder vi en gratis prova-på-period av Fitbit Coach och har lagt till extra innehåll så att våra användare har rätt verktyg hemma för att hålla sig hälsosamma. Med Active Zone Minutes ger vi våra användare en ny personlig standard för hälsa och fitness så att de kan få ut mesta möjliga av de aktiviteter som fungerar för dem och hjälper dem att hålla motivationen uppe.”

Active Zone Minutes hjälper dig att träna mer effektivt och få förbättrad hälsa

Eftersom fysisk aktivitet ser annorlunda ut för alla har Fitbit utvecklat Active Zone Minutes som hjälper dig att förstå hur din aktivitet bidrar till din allmänna hälsa, utöver antalet steg du tar.
Med Fitbits PurePulse® 24/7 pulsregistrering använder Active Zone Minutes dina personliga pulszoner för att registrera din prestation under alla pulshöjande aktiviteter – allt från HIIT-pass till poweryoga eller en rask promenad. Få poäng för varje minut av måttlig aktivitet i fettförbränningszonen och dubbla poäng för intensiv aktivitet i puls- och toppzoner. Active Zone Minutes räknar ut allt åt dig, så att du snabbt får reda på hur många poäng du behöver för att nå dina dagliga och veckovisa mål. Du får aviseringar i realtid varje gång du växlar mellan zoner så att du kan pusha hårdare eller köra på i ett lugnare tempo, vilket gör dina träningspass effektivare. Efter ett träningspass kan du se en detaljerad sammanfattning av dina pulszoner i Fitbit-appen®, inklusive framsteg mot dina veckovisa mål, så att du kan fortsätta att utmana dig själv att räkna varje minut.

Active Zone Minutes baseras på rekommendationer från ledande hälsoorganisationer inklusive Världshälsoorganisationen WHO, American Heart Association och det amerikanska hälsodepartementet, som rekommenderar 150 minuter av måttlig till intensiv aktivitet varje vecka. Det har kopplats till bättre allmän hälsa och välmående, förebyggande av sjukdomar, förbättrad kognitiv funktion, mindre ångest och bättre sömn.

Fitbits mest avancerade aktivitetsarmband uppgraderar din träning

Charge 4 är fullpackad med Fitbits mest avancerade sensorer och funktioner utan att ge avkall på vare sig storlek eller batteritid. Den är strategiskt utformad för att rymma GPS i ett smalt armbandsformat, för optimal prestanda. Dess högkvalitativa, lätta och vattentåliga design är bekväm nog att använda hela dagen (och natten). Den har en induktiv knapp, en skärm som är resistent mot repor, samt en ljus, skarp touchskärm som är lätt att se även i dagsljus.

Aktivitetsarmbandet initierar automatiskt GPS-körning som även automatiskt pausar när du stannar. Nu har aktivitetsarmbandet även möjligheten att spåra din fart och ditt avstånd i realtid. Dessutom finns fler än 20 träningslägen och sju GPS-aktiverade träningslägen, inklusive ett nytt utomhusträningsläge för utomhusaktiviteter. När du har avslutat ett GPS-aktiverat träningspass synkroniserar du din enhet och får upp en karta över träningsintensitet i din Fitbit-app. Där kan du se din träningsintensitet baserat på dina olika pulszoner, vilket hjälper dig att både se och förbättra hur du presterar i olika terränger.

Sov bättre och nå dina mål med Charge 4

Sömn är en viktig del för din allmänna hälsa, ditt välbefinnande och ditt immunförsvar. I Charge 4 ingår Fitbits ledande sömnfunktioner som kommande Smart Wake. Denna funktion har tidigare bara funnits på Fitbits smartklockor. Smart Wake använder maskininlärning för att väcka dig under en optimal tid av din sömncykel. På så sätt känner du dig mer utvilad. Ytterligare funktioner som sömnpoäng (Sleep Score) ger dig djupare insikter i din sömn med en daglig överblick av kvaliteten på din sömn. Sleep Mode är en annan funktion som ställer klockan i viloläge. Du kan även använda klockan som alarm.

Charge 4 kommer också med en SpO2-sensor som driver Fitbits Estimated Oxygen Variation Graph i Fitbit-appen. Med den nya grafen kan du se en uppskattning av syrenivån i blodet, vilket kan vara tecken på andningsvariationer under sömn.

Förutom alla dessa nya hälso- och fitnessfunktioner, kommer Charge 4 med det allt det du känner igen och älskar från Fitbit, inklusive SmartTrack ® automatisk träningsregistrering, Cardio Fitness Level Score, hur många trappor du gått i, påminnelser om att röra på dig, kvinnlig hälsoregistrering, samt mat-, vatten- och viktloggning. Du får dessutom motivation från det globala sociala träningsnätverket med nästan 30 miljoner likasinnade människor från hela i världen och gratis insikter som lär dig mer om din fysiska aktivitet och sömn i Fitbit-appen.

Förbättrad motivation och bekvämlighet med alla de rätta smartfunktionerna

Fitbit-appen spelar en väsentlig stor roll i ekosystemet. Att vara ”på Fitbit” ger dig de verktyg och den support som är viktig för att bättre förstå och hantera din allmänna hälsa. Nu erbjuder Fitbit en 90 dagars gratis prova-på-period i Fitbit Coach, där du kan streama olika träningsfilmer på din telefon eller dator. Besök Fitbit-appen för att få tillgång till Coach.

I Charge 4 finns styrning av Spotify – det lättillgängliga sättet som låter dig välja musik, spela upp, shuffle samt byta och gilla låtar direkt från handleden.  Lämna plånboken hemma och gör säkra betalningar från din handled med Fitbit Pay™ utan beloppsgräns, som nu är standard på alla Charge 4-modeller. Fitbit Pay™ har nästan 500 anslutna banker, finns hos återförsäljare i 44 länder och 10 kollektivtrafikoperatörer världen över. Missa aldrig en avisering med on-screen-samtal, sms, kalender- och andra notiser. Håll enkelt kontakten med familj och vänner med snabba svar på Android för att svara på språng, eller stänga av aviseringar med stör-ej-läget.

Charge 4 har upp till sju dagars batteritid så att du kan hålla dig motiverad och ansluten. Du får en intuitiv touchskärm-upplevelse med interaktiv grafik som möjliggör sömlös navigering så att du enkelt får tillgång till den viktigaste informationen du behöver, direkt från handleden.

Prissättning, tillgänglighet och accessoarer som matchar din stil

Förbeställning av Charge 4 och Charge 4 Special Edition startar idag på Fitbit.com och hos utvalda återförsäljare och kommer finnas i butiker som fortfarande är öppna från och med den 20 april 2020. Rekommenderat pris för Charge 4 är 1 699 SEK och kommer i färgerna black, rosewood och storm blue/black. Rekommenderat pris för Charge 4 Special Edition är 1 899 SEK och inkluderar ett vävt armband i färgen granite reflective/black samt ett klassiskt armband i svart så att du enkelt kan byta armband när du tränar för en sportigare look.

Anpassa Charge 4 med en mängd nya tillbehörsband och färger som REPREVE® – det vävda, reflekterande bandet i färgerna midnight och rosewood; sportband i silikon i färgerna evergreen och frost white; och handgjorda läderarmband av Horween® i svart.  Charge 4-tillbehör säljs separat i butik och online och är även kompatibla med Fitbit Charge 3-enheter. Pris från 299 SEK.

Active Zone Minutes kommer att finnas tillgängligt först på Fitbit Charge 4 och kommer snart att lanseras till alla Fitbits smartklockor.

Relaterade Artiklar