Hem NYHETER EY förstärker Corporate Finance-teamet med specialist inom spel och e-sport

EY förstärker Corporate Finance-teamet med specialist inom spel och e-sport

Publicerat av: Redaktionen

Mikael Jakobson rekryteras till EY:s Corporate Finance-team inom TMT (Technology, Media & Telecom).

EY förstärker Corporate Finance-teamet med specialist inom spel och e-sport 2

Mikael Jakobson

Mikael kommer ytterligare stärka teamets spel- och e-sportskompetens. Mikael var tidigare chef för Corporate Development and M&A på MTG och har lett flera förvärv och investeringar inom spel och e-sport.

– EY har varit den ledande Corporate Finance-rådgivaren i Norden inom spelindustrin de senaste åren med mer än 25 slutförda affärer. Mikaels kompetens inom transaktioner i kombination med hans förståelse för spelindustrin och finansiell ledning kommer stärka vår kompetens och vårt nätverk ytterligare inom spel och e-sport. Hans förståelse för vilka drivkrafterna är för spelbolag ger stort värde inte bara för EY som företag utan ännu viktigare för våra kunder som kan dra nytta av hans expertis. Jag är mycket glad att Mikael börjar på EY och ser fram emot att stärka vår position inom området ytterligare, säger Staffan Ekström, nordisk TMT-ledare, Corporate Finance på EY.

– Det känns mycket roligt att bli en del av EY:s team inom Corporate Finance. Jag har tidigare arbetat med många av mina nya kollegor, fast från kundsidan, och har alltid uppskattat EY-teamens kunskap och företagskultur. Spelindustrin har sett en enorm tillväxt under de senaste åren, främst drivet av mobila free-to-play spel. Flera spelbolag har kunnat bygga stort värde för sina aktieägare genom effektiva M&A-affärer som några av de börsnoterade företagen i Norden är bra exempel på. Jag tror att denna konsolidering av spelindustrin kommer att fortsätta under de kommande åren och är glad att utgöra en liten del av detta fantastiska ekosystem, säger Mikael Jakobson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>