Hem NYHETER En ring för flickors rättigheter

En ring för flickors rättigheter

Publicerat av: Redaktionen

Vi på Ur&Penn har sedan 2018 samarbetat med organisationen Hungerprojektet som arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom.

En ring för flickors rättigheter 3I oktober, på Flickaddagen, lyfter de flickors rättigheter och kampanjar mot barnäktenskap med en svart ring som vi på Ur&Penn bidragit med.

Tillsammans med Hungerprojektet vill vi uppmärksamma Flickadagen genom att lyfta fram deras kampanj #ingaflerbarnbrudar.

Varje dag gifts 30 000 flickor under 18 år bort. Det är en flicka varannan sekund. Bara tillsammans, och genom att skapa ett större tryck i frågan, kan detta förändras.

Sedvänjan strider mot barnkonventionen och barnäktenskap motverkar också arbetet med att avskaffa hunger och fattigdom i världen. Flickor som gifts bort tvingas ofta att sluta skolan. För en ung flicka innebär en förlossning allvarliga risker, till och med en risk för att dö. Flickor som istället får vänta med att gifta sig går kvar i skolan, de får en bättre ekonomisk situation och friskare barn. På så vis får de också lättare att ta sig ur fattigdom och hunger.

Relaterade Artiklar