Hem NYHETER Elgiganten skänker surfplattor för att minska äldres isolering och ensamhet

Elgiganten skänker surfplattor för att minska äldres isolering och ensamhet

Publicerat av: Redaktionen

Som en följd av coronavirusets spridning har regeringen infört besöksförbud på landets samtliga äldreboenden och Folkhälsomyndigheten uppmanar alla över 70 år att kraftigt begränsa sitt sociala umgänge.

Elgiganten skänker surfplattor för att minska äldres isolering och ensamhet 3För att minska de äldres sociala isolering och känsla av ensamhet donerar nu Elgiganten 100 paket med lätthanterliga surfplattor till äldreboenden runtom i landet.

Påsken är vanligtvis en högtid som spenderas tillsammans med familjen, men årets firande kommer se annorlunda ut för de flesta. Som följd av restriktioner och rekommendationer från regeringen och myndigheter kommer fler äldre än vanligt att spendera högtiden utan anhöriga och familj.

Därför inleder Elgiganten nu ett nationellt initiativ där de skänker specialanpassade Lenovo surfplattor till ett flertal äldreboenden runtom i landet.

Syftet med insatsen är att minska den sociala isoleringen bland äldre och öppna upp för att fler ska ha tillgång till den digitala samvaron som stora delar av samhället nu ställt om till.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Elgigantens medarbetare I varuhusen har själva varit med och bidragit till det här initiativet, mot bakgrund av den sociala isolering som många äldre vittnar om nu. Engagemanget internt har varit enormt stort då detta är något som berör oss alla. Vi på Elgiganten tror på att tekniken inte är ett komplement utan något centralt för att klara vardagen, och helt avgörande för att hålla kontakt med nära och kära. Vi hoppas att vårt initiativ ska skapa sammanhang och gemenskap, där familjer får möjlighet att fira påsken tillsammans om än på distans, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

Surfplattorna har stor skärm, bra ljud och är lätta att använda, även för personer med begränsad teknisk erfarenhet. Totalt kommer 100 Lenovo surfplattor att delas ut, med start under påskhögtiden. Initiativet kommer snabbt att expandera till fler städer under de närmsta veckorna.

Relaterade Artiklar