Elgiganten Umeå förverkligar gamingdröm
Hem GAMING Elgiganten i Umeå förverkligar gamingdröm

Elgiganten i Umeå förverkligar gamingdröm

Publicerat av: Redaktionen

En ung Umeåbo drömmer om att en dag bli professionell gamer.

Genom den populära Youtube-serien Uppdrag Mat har Elgiganten sponsrat Mattis 19 år med nya gamingprodukter, för att drömmen en dag ska bli verklighet.

I avsnittet, som släpptes den 7 maj, överraskades han av programmet med en mängd av produkter från Elgiganten, som ska ta hans spelande till nästa nivå.

Initiativet, att förverkliga drömmar, är temat för det senaste avsnittet av den hyllade Youtube-serien Uppdrag Mat. Serien är omåttligt populär och har i genomsnitt 700 000 tittare per klipp. I det senaste avsnittet sponsras Umeåbon Mattis Hansson, 19 år, med produkter från Elgiganten i Umeå.

För att få de bästa förutsättningarna att ta spelandet till nästa nivå har Elgiganten bidragit med bland annat en helt ny gamingstol, dator och tangentbord, monitor och hörlurar. Förhoppningen är att det ska möjliggöra Mattis önskan om att en dag bli professionell gamer.

– Det känns kul och lite galet att få vara med om detta. Nu hoppas jag att jag ska kunna bli en ännu bättre spelare, säger Mattis Hansson från Umeå.

Elgigantens varuhus i Umeå öppnade i höstas och här finns kedjans senaste butikskoncept där gaming är en stor och viktig satsning. Det innebär bland annat att dataavdelningen nu till hälften är dedikerad till spelvärlden. Här finns datorer där kunder kan testa spel, olika typer av headset och gamingtolar. I butiken finns också experthjälp kring gaming, specialister som kan ge råd till både föräldrar och barn om viktiga saker att tänka på inför köp av dator och andra gamingprodukter.

Elgiganten Umeå förverkligar gamingdröm

Elgigantens gamingavdelning låter kunderna prova på produkterna.

– Som nytillträdd varuhuschef är jag stolt över att vårt varuhus i Umeå får chansen att sponsra Mattis gamingdröm. Det händer mycket i vårt varuhus och det känns både kul och viktigt att vara en plats där gamingentusiaster från hela Umeå kan samlas. Våra gamingspecialister har en betydelsefull roll där de kan guida både barn och vuxna som vill veta mer, säger Liv Östling, varuhuschef på Elgiganten i Umeå.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar