Ekoenergetyka blir Official Charging Partner till STCC med banbrytande laddteknik
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Ekoenergetyka blir nu Official Charging Partner till STCC med banbrytande laddteknik

Ekoenergetyka blir nu Official Charging Partner till STCC med banbrytande laddteknik

Publicerat av: Redaktionen

Ekoenergetyka, ett världsledande företag inom design och tillverkning av snabbladdare, blir Official Charging Partner till STCC inför säsongen när mästerskapet blir först i världen som 100% elektriskt.

– Vi är oerhört glada över att starta ett nära samarbete med Ekoenergetyka och integrera deras innovativa och robusta produkter inom laddning till den historiska STCC-säsongen 2023 när vi blir först i världen som 100% elektriskt nationellt touring car-mästerskap, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Ekoenergetykas avancerade produkter är en ’perfect match’ för de tuffa förhållande som en STCC-helg innebär, speciellt i kombination med vår utsläppsfria energilagring från Atlas Copco där vi skapar förutsättningar för klimatsmart elitracing.

Ekoenergetyka kommer att förse STCC med avancerade laddstationer på 60 till 80 kW samt mobila laddstationer på 30 kW under samtliga tävlingshelger.

Laddstationerna kan kontrolleras över nätet vad gäller optimering, diagnostik och mjukvaruuppdateringar som garanterar hög driftsäkerhet och effektivitet.

– Att bli officiell laddpartner till världens första helelektriska nationella mästerskap är något vi är mycket stolta över och passar väl överens med vår arbetsfilosofi, säger Maciej Wojeński, medgrundare till Ekoenergetyka-Polska S.A.

– Vi är glada över att bli en del av framtidens racing där vi tillsammans med STCC arbetar aktivt för att göra motorsporten klimatsmart och tillgänglig för många fler. Detta är helt i linje med Ekoenergetykas ambitioner och investeringar vad gäller laddinfrastruktur i Skandinavien för bilar, bussar och lastbilar.

– Ren energi från förnybara källor och utmärkt energilagring i kombination med våra laddare är en nyckeldel i STCC:s satsning på klimatsmart motorsport. Vi hoppas att vårt samarbete med STCC kommer att inspirera andra mästerskap i Europa och resten av världen.

Ekoenergetyka blir Official Charging Partner till STCC med banbrytande laddteknik

Marciej Wojeńskia, medgrundare Ekoenergetyka-Polska S.A och Micke Bern, vd STCC.

I STCC 2023 tävlar teamen med 550-hästars elektriska modeller som CUPRA Born och Tesla Model 3 – tävlingsbilar som är designade för att leverera spektakulär och klimatsmart elitracing.

STCC 2023 gör premiär på klassiska Västkustloppet den 8-9 juli, boka biljetter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar