eDreams ODIGEO öppnar vägen för generativ AI inom e-handel med Google Cloud
Hem E-HANDEL eDreams ODIGEO öppnar vägen för generativ AI inom e-handel med Google Cloud generativa AI-betrodda testprogram

eDreams ODIGEO öppnar vägen för generativ AI inom e-handel med Google Cloud generativa AI-betrodda testprogram

Publicerat av: Redaktionen

eDreams ODIGEO, ett av världens ledande onlinereseföretag och ett av Europas största e-handelsföretag, tillkännagav idag att de samarbetar med Google Cloud kring ny banbrytande utveckling inom generativ AI, för att öka tillämpningen av det inom onlineresor, en av världens största e-handelssegment.

Som en del i det deltar eDreams ODIGEO i Google Clouds generativa AI-betrodda testprogram, där de kan kombinera sina egna AI-förmågor med Google Clouds, för att ytterligare driva innovation och förbättra kundupplevelsen.

Området generativ AI, särskilt inom Large Language Models (LLM), har gjort stora framsteg under de senaste månaderna. LLM:er har visat sig vara banbrytande inom AI genom att fungera som grundläggande modeller som överträffar tidigare algoritmer i de flesta språk- och textgenereringsuppgifter.

Google Cloud gör LLM tillgängligt genom grundläggande modeller som förutbildade API:er. Genom stöd för generativ AI i Vertex AI har eDreams ODIGEO API-åtkomst till förutbildade grundmodeller med inbyggd säkerhet och styrning i företagsklass.

Tidig erfarenhet av AI

eDreams ODIGEO öppnar vägen för generativ AI inom e-handel med Google Cloud

eDreams ODIGEO har använt sina egna generativa AI-modeller för dataförstärkning inom olika områden. Detta inkluderar individuellt anpassade resvägar för Prime-medlemmar, som kan dra nytta av fördelarna med skräddarsydda förslag. Gruppen har integrerat AI för att stödja såväl sina kunder som sina distributionsstrategier, t ex:

– Upptäcka virtuella rutter

– Förbättra prestandan hos lösningar för maskininlärning, där faktisk datainsamling är kostsam, t ex för att förebygga bedrägeri, eller hypotetiska scenarier som efterfrågesimuleringar i snabbt föränderliga situationer.

Definiera potentialen för generativ AI

Med Google och avancerade LLM:er kan eDreams ODIGEO ytterligare förbättra produktiviteten, effektivisera utvecklingsprocesser och öka kundernas engagemang. För detta planerar eDreams ODIGEO att utveckla en rad produkter som gör det möjligt för kunder att interagera med LLM-drivna AI-agenter på sitt språk i olika skeden av resan, från att söka inspiration inför sin resa och semester till att slutföra en bokning eller lösa en kundförfrågan. De AI-drivna agenterna kommer att ha en djupare förståelse för varje kunds behov, preferenser och sammanhang, vilket gör det möjligt att bygga de bästa skräddarsydda resealternativen och produkterna. Detta representerar ett betydande steg framåt när det gäller att anpassa resebokningsupplevelsen, samtidigt som den tid och ansträngning som krävs av resenärerna minimeras. Inom kundsupportområdet har eDreams ODIGEO redan sett potentialen hos LLM:er, som kan utföra mycket sofistikerade uppgifter och lösa komplexa kundförfrågningar, vilket ger en snabbare lösning och bättre upplevelse för användarna.

Generativ AI-stöd i Vertex AI

Med Google Clouds Generative AI-stöd i Vertex AI kan eDreams ODIGEO ställa in Googles grundmodeller med sin egen data och utnyttja dessa modeller för att leverera nya generativa AI-drivna upplevelser. Tekniken tillåter datahantering med funktioner i företagsklass, som dataskydd, dataisolering och stöd för efterlevnad.

Mer än 100 miljoner dagliga användare söker efter resor på eDreams ODIGEO, en av Europas största e-handelsplattformar, vilket gör att detta partnerskap kan få en betydande inverkan.

Carsten Bernhard, Chief Technology Officer på eDreams ODIGEO:
“Våra strategiska investeringar i artificiell intelligens genom åren har positionerat oss som en ledare bland AI-ledda företag globalt, inte bara inom resebranschen utan också i den bredare e-handelssektorn. Den komplexa AI-plattformen som vi har utvecklat har redan gett våra kunder en sömlös personlig upplevelse samtidigt som den upprätthåller de högsta standarderna för integritet. Och vi har precis börjat. Genom att samarbeta med en global ledare som Google Cloud tar vi ett betydande steg framåt i vårt uppdrag att revolutionera reseupplevelsen genom teknik och maskininlärning. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta hårt för att leverera innovativa lösningar till våra miljontals kunder över hela världen.”

Isaac Hernández, Country Manager Iberia på Google Cloud:
“Vi är glada över att eDreams ODIGEO förnyar sig med våra generativa AI-verktyg. eDreams ODIGEO är en global referens inom e-handel, utöver resor, och vet hur man bäst utvecklar sina kunders erfarenhet kring teknik. eDreams ODIGEO förstår den potentiella kraften i generativ AI och har utvecklat konkreta användningsområden, som kommer att leda till nya tjänster och företagserbjudanden, och se till att de kan behålla kontrollen över sin data och stödja de högsta integritetsstandarderna. Genom att arbeta med Google Cloud och Generativ AI, visar eDreams ODIGEO än en gång att det är en branschpionjär.”

Relaterade Artiklar