Hem NYHETER Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair framflyttade till 2021

Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair framflyttade till 2021

Publicerat av: Redaktionen

Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair hålls i Malmö i vecka 46 varje år och är Skandinaviens största fackmässa för hållbarhet och ekologiska produkter.

Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair framflyttade till 2021 3På grund av den pågående Covid-19-pandemin är det tyvärr nödvändigt att flytta fram mässorna till nästa år. De kommer att genomföras på MalmöMässan 17-18 november 2021.

Covid-19 utbrottet har påverkat människor och företag runt om i världen mer än vi någonsin hade kunnat föreställa oss.

I Sverige har vi inte infört lika strikta restriktioner som många andra av de nordiska och europeiska grannländerna, vilket har medfört att länderna är på olika nivåer av smitta. Det är troligt att fortsatt social distansering och varierande nivåer av restriktioner kommer att finnas kvar under lång tid framöver. Många av våra utställare på mässan är internationella. Under 2019 hade vi utställare från 48 olika länder från alla världens hörn. I de flesta länder är situationen fortfarande mycket svårbedömd, och planeringen mycket besvärlig.

Melina Viking, Mässchef för Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair, säger:“Som alla företag har vi följt den snabba utvecklingen under den här dramatiska våren. Vi kan bara konstatera att det fortfarande finns stora osäkerheter runt möjligheterna för internationella resor, restriktioner för events och företagens egna restriktioner för sin personal. Sammantaget med att hälsofrågor alltid går först för oss, så blir det svårt att genomföra årets mässor. Det mest ansvarsfulla alternativet för alla inblandade är att flytta fram mässorna och se till att de blir ännu bättre och större än tidigare år.”

Melina Viking fortsätter: ”Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair 2019 blev stora framgångar. Vi är stolta över förtroendet som utställare och besökare visar för mässorna och det är tydligt att de är viktiga. Självklart är vi besvikna över att mässorna inte kan äga rum i år. Vi förstår att detta beslut är en besvikelse för tusentals utställare och besökare som sett fram mot spännande kontakter och affärer i Malmö. Vi hoppas att alla förstår varför vi måste ta detta beslut.”

”Den goda nyheten är att mycket av planeringen redan är färdig och vi kan påbörja arbetet med mässorna 2021 med farten uppe. Förra veckan tillkännagav ju EU sin nya strategi ”Farm to Fork” för att öka andelen ekologiska livsmedel och lantbruk till 25 % under det kommande decenniet. I Sverige visar undersökningar att fler konsumenter än någonsin tidigare vill stötta och handla från lokala ekologiska producenter. Vi är övertygade om att mässorna behövs mer än någonsin” säger Viking.

Beslutet att flytta fram mässorna har diskuterats ingående med utställare och samarbetspartners, så som Topas Vegan, Organic Sweden, Ekomatcentrum, Organic Denmark, Advantage Austria och Wallonia Regionen och många andra. ”Vi vill verkligen tacka alla för deras stöd och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att se till att nästa års evenemang kommer att bli ännu större och bättre än tidigare.”, avslutar Melina Viking.

Relaterade Artiklar