Hem NYHETER Dynabook lanserar Portégé X30W-J – Världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator

Dynabook lanserar Portégé X30W-J – Världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanserar Dynabook Europe GmbH Portégé X30W-J, världens lättaste 13,3-tums bärbara hybriddator med 11:e generationens Intel-Core-processorer.

Dynabook lanserar Portégé X30W-J - Världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator 3Denna 2-i-1-enhet väger bara 989 gram och både uppfyller och överträffar de strikta kraven för batteritid, starttid, processor, Thunderbolt 4 och Wi-Fi 6 enligt Evo – den senaste iterationen av Intels Project Athena-riktmärke för den bästa mobila datorupplevelsen. Portégé X30W-J erbjuder en komplett men ändå tunn och lätt verktygsuppsättning till den moderna flexibla arbetaren.

Snabb och fokuserad
X30W-J är fullproppad med de högpresterande 28W-varianterna av 11:e generationens 10nm fyrkärniga Intel Core i5- och i7-processorer. Den är också utrustad med kraftfulla lagrings- och minnesalternativ, inklusive upp till 32 GB dual-channel LPDDR4x-minne som körs på 4266MHz, och ultrasnabb PCIe SSD-lagring (upp till 1 TB) för oavbruten produktivitet. Hybriddatorn går även att få med den nya Intel Iris Xe-drivna grafiktekniken som erbjuder nästa generations prestanda och grafik, perfekt för dagens alltmer dataintensiva affärsapplikationer.

– Portégé X30W-J visar hur vår Intel Core-processorteknik och vår erfarenhet inom innovationer med Project Athena, i kombination med Dynabooks expertis inom mobil databehandling, har resulterat i en dynamisk bärbar affärsdator. Våra 11:e generationens Intel Core-processorer med Intel Iris Xe levererar branschledande prestanda och en kompromisslös upplevelse som ambitiösa, mobila proffs kräver, säger Josh Newman, direktör, Client Computing Group, Intel.

Redo när du är
Tack vare en extra lång batteritid på upp till 16 timmar¹ kan man som användare vara trygg med att X30W-J är redo att arbeta, även när det är ont om eluttag. Dessutom får dess snabbladdningsfunktion batteriet tillbaka upp till 40 procent kapacitet på bara 30 minuter. Enhetens Instant On-funktioner möjliggör också snabb väckning på under en sekund genom ansikts- och fingeravtrycksbiometrisk aktivering. För snabba anteckningar innebär X30W-Js konvertibla femlägesform (5-mode convertible form) att den enkelt kan bli en surfplatta och, när den är ihopkopplad med Windows Ink Workspace och en AES-penna (tillval), möjliggör den en naturlig skrivupplevelse. När du använder pennan inaktiveras tangentbordet automatiskt så du slipper oavsiktliga tangenttryckningar.

– Lanseringen av Intels nya Evo -plattformsspecifikation är en viktig milstolpe för industrin när det gäller att säkerställa att den uppfyller kraven från dagens yrkesarbetare, och den förkroppsligar vårt eget engagemang för utvecklingen av innovativa bärbara enheter. Portégé X30W-J ger våra gemensamma filosofier liv och ger användarna allt de behöver för oavbruten produktivitet, kreativitet och samarbete, var man än befinner sig, säger Damian Jaume, VD, Dynabook Europe GmbH.

Fulladdad för optimal anslutning
Anslutningsmöjligheter är livsnerven för distansarbete, och X30W-J kompromissar inte här. För snabba och tillförlitliga trådlösa anslutningar är enheten utrustad med den senaste Intel WiFi 6 (802.11ax) + BT 5.1-modulen. Inbyggd LTE- finns också som tillval för anslutning på resande fot. Två helt nya Thunderbolt 4-aktiverade USB-C-portar möjliggör snabb laddning, anslutning till kringutrustning och dataöverföring i höga hastigheter. För ytterligare kringutrustning är X30W-J fulladdad med en fullstor HDMI, en USB 3.1 Type-A-port, plus ett 3,5 mm ljuduttag, medan en micro SD-kortplats ger extra lagring som tillval. Eftersom behovet av videokonferenser har ökat de senaste månaderna är enheten väl utrustad för team som jobbar på distans. Den har högkvalitativt ljud med harman / kardon-högtalare och Dolby Atmos för ljudförbättring samt brusreducerande dubbla mikrofoner. Webbkameran och ytterligare en 8MP kamera på framsidan med antireflexbeläggning hjälper också till att leverera en oöverträffad ljud- och videoupplevelse.

Byggd för att leverera
Hybriddatorn har utvecklats för att kombinera de verktyg som behövs för att möta kraven från distansarbetande till ett mycket bärbart fotavtryck. Med en ny design inklusive Mystic Blue-chassi och ett förstklassigt utseende och känsla, har X30W-J en minimal skärmkant på alla 4-sidor med hög synlighet i alla vinklar på sitt 360-gradersgångjärn. En FHD Sharp IGZO matt pekskärm ger hög ljusstyrka vid 470nit, men ändå låg strömförbrukning. Stöd för AES-penna ger en flexibel och interaktiv upplevelse, medan Corning Gorilla Glass-konstruktionen ger förbättrad robusthet. Dessutom är enhetens bakgrundsbelysta, kantlösa tangentbord utrustat med större tangenter än sin föregångare (16×15 mm per tangent) och dess ”glass-feel” Precision TouchPad eller SecurePad (tillval) med fingeravtrycksläsare säkerställer att användare klarar av även de mest intensiva arbetsdagarna på ett bekvämt sätt.

X30W-J har testats kraftigt för att våra uthållig, med dess 17,9 mm tunna magnesiumlegeringschassi som har genomgått ett antal MIL STD 810G-tester. Enheten har också Dynabooks nya och förbättrade Airflow-kylsystem och nydesignade gummifot för ytterligare kylning och stabilitet.

Säkerhet för företag 
X30W-J har konstruerats för att vara lika tålig och säker på insidan som utsidan och uppfyller Microsofts Secured-core PC-krav med en rad robusta säkerhetsåtgärder på affärsnivå. Enheten kombinerar Dynabooks egen BIOS, kryptering, samt ansikts- och fingeravtrycksautentisering för att säkerställa att data skyddas från allt mer sofistikerade cyberbrottslingar. Ett webbkameraskydd och en säkerhetslåsplats ger också ytterligare integritetsalternativ.

Portégé X30W-J erbjuder Dynabooks unika tillförlitlighetsgaranti – det innebär att man som kund får en gratis reparation och kan begära full återbetalning om enheten går sönder inom ett år.

Enheten kommer att finnas tillgänglig från november 2020.

Relaterade Artiklar