Hem NYHETER Digitalt träningsevent lockade närmare 6 000

Digitalt träningsevent lockade närmare 6 000

Publicerat av: Redaktionen

Stadium och den digitala träningstjänsten MyMOWO bjöd i slutet av mars in till Sveriges första digitala träningskonvent Närmare 6 000 personer runt om i landet deltog från sina hem i de olika passen som sammanlagt innebar närmare 200 000 träningsminuter.

Digitalt träningsevent lockade närmare 6 000 2

Angelica Larsson, PR och Kommunikationsansvarig på Stadium. 

Målet med eventet var att inspirera till fortsatt aktivitet trots rådande omständigheter kring Covid-19. Fler aktiviteter planeras under våren.

Tillsammans aktiverade sig de 5 583 deltagarna i Stadium och MyMOWOs digitala träningskonvent i 170 490 minuter. Eventet genomfördes söndagen den 29 mars klockan 08.00-17.30 via den digitala träningstjänsten MyMOWO och var gratis för alla Stadiums medlemmar.

– Genom att bjuda in till Sveriges första digitala träningskonvent kunde vi möjliggöra träning och rörelse i hemmamiljö på ett enkelt, roligt och inspirerande sätt. Vi hoppas nu att ännu fler får uppleva fördelarna med hemmaträning och att vi får fortsätta sprida den positiva känslan av gemenskap som eventet med Stadium gav, säger Frida Stein, VD och grundare av MyMOWO.

Blossom Tainton, Carina da Silva, Martin Lidberg, Mia Rodhborn, Ida B Olsson, Susan Lanefelt och Cecilia Ehrling Danemark var några av de träningsprofiler som höll i passen under konventet.

– Tillsammans spred vi rörelseglädje vilket rimmar väl med Stadiums vision om att aktivera världen. I tider som dessa när, aktiviteter, träningar, matcher och tävlingar ställs in är vi extra stolta över att kunna inspirera på nya sätt. Nu ser vi fram emot fler aktiviteter tillsammans under våren, säger Angelica Larsson, PR och Kommunikationsansvarig på Stadium.

Digitala träningskonventet i siffror:

  • 170 490 minuter (2 841,5 timmar) aktiverade sig deltagarna tillsammans
  • 5 683 registrerade deltagare aktiverades
  • 1 017 gånger tränades morgonyoga med Blossom Tainton
  • 762 gånger dansades det disco med Carin da Silva
  • 687 gånger tränades mage-, rumpa- och lårpass

Som belöning fick alla deltagare varsitt hopprep från Stadium för att fortsätta kunna vara aktiva och inspirera fler till rörelse. Hopprepet löstes in mot kod på stadium.se.

Fler aktiviteter under våren

Efter succén med Sveriges första digitala träningskonvent planerar MoMOWO och Stadium för fler aktiviteter tillsammans under våren. Bland annat genomförs löparkonvent med start från den tredje maj där ett löppass öppnas varje söndag med fokus på olika områden. Passen kommer att vara tillgängliga gratis för Stadiums medlemmar.

Relaterade Artiklar