DIBS kommer att bli Nets
Hem E-HANDEL DIBS kommer att bli Nets

DIBS kommer att bli Nets

Publicerat av: Redaktionen

DIBS Payment Services, som förvärvades av Nets 2014, kommer integreras fullt ut i Nets-koncernen och därmed byta namn till Nets.

DIBS kommer att bli Nets 2Integrationen väntas att vara klar under det fjärde kvartalet 2019.

– E-handel är ett strategiskt viktigt område för Nets-koncernen. I vår ambition att bli bäst i Europa på betalningar är ett viktigt steg att integrera DIBS fullt ut med Nets, genom det kan vi bättre nyttja all värdefull kompetens och expertis inom DIBS samt bli tydligare mot marknaden genom att agera under samma varumärke, säger Patrick Höijer, Sverigechef för Nets.

DIBS, ledande inom betalningar på nätet och ett helägt dotterbolag till Nets, kommer att integreras helt i Nets Danmark A/S i slutet av året. För fyra år sedan förvärvade Nets DIBS för att stärka erbjudandet inom nätbetalningar.

Köpet innebar tillgång till en stark expertis inom e-handel, en viktig kundbas och ett väl utvecklat partnernätverk. Sedan bolaget förvärvades har verksamheten utvecklats framgångsrikt. Eftersom e-handel är ett av Nets viktigaste strategiska områden är integrationen av DIBS ett naturligt steg mot målet att bli bäst i Europa på betalningar.

– DIBS har växt snabbt sedan Nets förvärv tack vare tillgången till resurser och kompetens. Med gemensamma krafter har vi utvecklat den nyskapande betalningsplattformen Easy, som utgör fundamentet för satsningen på e-handel som görs inom Nets, säger Fredrik af Klercker, VD på Netsägda DIBS.

Att DIBS integreras i Nets innebär fördelar för handlare och företag. Det möjliggör ökad tillgång till teknikutveckling genom utökade resurser för framtida innovativa lösningar, det ger även på sikt mer möjligheter till europeisk expansion och bättre tillgång till Nets hela produkterbjudande, såsom omni-kanallösningar, lojalitet, e-kvitton samt inlösen och betalterminaler.

Nets-koncernens starka varumärke, med mer än 50 års branscherfarenhet liksom säkra och pålitliga betallösningar för handeln, stärks nu ytterligare när det gäller betallösningar för e-handel.

Relaterade Artiklar