DHL förlänger sponsorskapet av SDHL – fortsätter främja jämställdhet inom hockeysverige.
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKDHL DHL förlänger sponsorskapet av SDHL – fortsätter främja jämställdhet inom hockeysverige.

DHL förlänger sponsorskapet av SDHL – fortsätter främja jämställdhet inom hockeysverige.

Publicerat av: Redaktionen

För femte året i rad meddelar DHL Sverige att sponsorskapet med SDHL förlängs med ytterligare ett år.

Partnerskapet markerar DHL:s fortsatta engagemang för en jämställd hockey där fokus ligger på stöd och utveckling av kommande generation av damhockeyspelare.

Fler kvinnliga förebilder ger fler SDHL-seplare

En undersökning utförd 2021 av Kantar/SIFO på uppdrag av DHL och SDHL visade tydligt att ju fler idrottsliga förebilder barn och ungdomar har, desto större sannolikhet att de ser sig själva som framtida idrottare. Bland de flickor som hade en kvinnlig hockeyidol trodde 75% att de som vuxna kommer spela hockey. Samma siffra för tjejer som inte hade en kvinnlig hockeyidol var 37%.

Med bakgrund av undersökningen startades DHL Coach – ett framgångsrikt program där unga spelare – och deras tränare – erbjuds kontakt med med SDHL-stjärnorna och på så vis kan få tips, råd och inspiration. Initiativet fortsätter även i år med nya coacher.

DHL förlänger sponsorskapet av SDHL – fortsätter främja jämställdhet inom hockeysverige.“För DHL är det en ära att vara huvudsponsor för SDHL och stödja utvecklingen av damhockey och vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med SDHL för att främja jämställdhet och inspirera nästa generation av kvinnliga ishockeyspelare”, säger Jonas Lindell, Managing Director för DHL eCommerce i Sverige. “”

Coacherna för säsongen 202324 är i år:

AIK – Frida Ekdahl

Brynäs – Hanna Thuvik och Jenny Antonsson

Djurgården – Nicole Hall

Frölunda – Michelle Karvinen

HV71 – Elin Svensson och Jenna Raunio

Leksand – Matilda Af Bjur

Linköping – Jessica Adolfsson, Lova Blom

Luleå – Emma Nordin och Frida Axell

MoDo – Emma Seitz. Lina Ljungblom och Andrea Brändli

SDE – Viktorie Svejdova

– Vi är glada att ha så starka spelare i vår coachtrupp även i år, säger Angelica Lindeberg. Kommersiell- och verksamhetschef på SDHL. Coacherna har en otroligt viktig roll för kommande generationers hockeyspelare.

Ledare, föräldrar och tränare kan boka coachning för lag mellan den 16 oktober och 1 december 2023. Bokningen görs på dhlcoach.se.

Relaterade Artiklar