DHL Express satsar på elektriska leveranser med helt elektriska Ford E-Transit
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKDHL DHL Express satsar på elektriska leveranser med helt elektriska Ford E-Transit

DHL Express satsar på elektriska leveranser med helt elektriska Ford E-Transit

Publicerat av: Redaktionen

DHL, ett av världens största transport- och logistikföretag har nu mottagit de 50 första helt elektriska Ford E-Transit skåpbilar till sin svenska verksamhet.

Bilarna kommer bli en del av DHLs allt växande flotta av elektrifierade fordon och bidrar till företagets hållbarhetsmål som inkluderar både utsläpp av koldioxid men även säkra och trygga miljöer för medarbetare och kunder.

DHL Express satsar på elektriska leveranser med helt elektriska Ford E-Transit

De första 50 Ford E-Transit skåpbilarna är skräddarsydda för DHL:s behov och breddar tillgången till hållbara transportlösningar anpassade för distributionen.

– Att DHL Express nu går över till helt elektriskt och väljer nya E-Transit som transportbil illustrerar tydligt Ford E-Transit kompetens och förmåga att sörja för olika typer av företag och deras varierande behov. Den unika kombinationen av att den finns i 25 olika varianter, har hög lastkapacitet och lång elektrisk räckvidd har på kort tid gjort detta till ett mycket populärt helelektriskt val, säger försäljningsansvarig Fleet på Ford Sverige, Mikaela Gerdes.

Tydliga mål för framtiden

DHL, världsledande inom transport och logistik, har länge varit engagerade i en resa mot hållbarhet och sätter nu ambitiösa mål som inkluderar den svenska verksamheten. Med sikte på att vara koldioxidneutrala år 2050, strävar DHL efter att 60% av “first och last mile”-transportfordonen ska vara eldrivna till 2030. Detta återspeglar DHLs engagemang för att minska miljöpåverkan och bygga en hållbar framtid.

För att uppnå dessa mål har DHL inlett samarbetet med Ford som möjliggjort för DHL att anpassa och optimera sina fordonsflottor för att uppfylla kraven för säkerhet och hållbarhet och samtidigt bibehålla effektiviteten i logistikprocessen.

Bättre miljö för många

E-Transit skåpbilen, byggd och anpassad i Fords fabriker och med inredning framtagen tillsammans med Modul-System har gjort den optimal för DHLs verksamhet där krav på trygga och säkra arbetsmiljöer är av prioritet. Bilarna är utrustade med den senaste säkerhets- och assistanstekniken som bland annat inkluderar en 360-graders kamera som ger föraren ökad sikt runt om bilen samt adaptiv farthållare som förutom att ge trygghet till föraren även minskar risken för olyckor. Dessutom är inredningen anpassad och utrustad med skydd för huvud och axlar. Ett specialanpassat insteg till lastutrymmet förbättrar tillgängligheten där föraren gör många stopp under en dag.

Ett nytt sätt att tänka

Nya E-Transit är mer än en uppdatering av drivlinan. Bilen skänker en mer personbilslik förarmiljö med en tystare mer harmonisk arbetsmiljö utan buller både inne och utanför bilen.

– För att göra övergången till en elektrisk fordonsflotta så smidig som möjligt är det viktigt att få på plats infrastrukturen och nya rutiner. Exempelvis så har vi ett nytt utbildningsprogram för elbilsförarna där de får ta del av olika tekniker, hur man kör mest optimalt, enpedalskörning, inbromsning och acceleration vid stoppljus och hastighet samt hur man kan påverka energiförbrukning. Vi ser stor skillnad på hur lång räckvidd som uppnås före och efter kursen, berättar Thommy Hall, Vice President Operations DHL Sverige

DHL: Ambition om fossilfri leverans före 2030

DHL Express erbjuder ett brett utbud av tjänster levererade direkt till dörren. Att denna tillväxt är miljövänlig och hållbar är enligt Thommy Hall mycket viktigt. Han fortsätter:

– DHL har som ambition att vi ska ha fossilfria leveranser och första E-Transit skåpbilen är ett viktigt steg mot det målet. Ford E-Transit är ett ledande helt elektriskt transportfordon som både kan skräddarsys för våra speciella behov och passar bra in i vår ambition och strategi för framtiden. Nu är vi verkligen igång med en helt elektrisk omställning. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder leverans direkt till dörren med elektriska skåpbilar.

Introduktionen av E-Transit är en av flera modeller som Ford lanserar i närtid. Under 2024 kommer en rad elektrifierade transportbilar introduceras på den svenska marknader i olika storleksklasser. Först ut kommer Transit Custom som nyligen vann utmärkelsen ”Årets Transportbil 2024” och i slutet av året Transit Courier som även den blir helt elektrifierad.

Relaterade Artiklar