Alienware lanserar trådlös mus och tangentbord för tävlingsinriktade gamers
Hem GAMING Alienware lanserar trådlös mus och tangentbord för tävlingsinriktade gamers

Alienware lanserar trådlös mus och tangentbord för tävlingsinriktade gamers

Publicerat av: Redaktionen

På årets CES-mässa lanserar Alienware för första gångenen trådlös mus och tangentbord riktade mot tävlingsinriktade gamers.

Alienware Pro Wireless Mouse och Alienware Pro Wireless Keyboard är framtagna från grunden för att tillgodose höga krav som ställs av e-sport-proffs och seriösa gamers.

Under utvecklingsfasen har designteamet samarbetat med fler än 100 e-sportaktiva, bland annat Team Liquid – det mest framgångsrika teamet i e-sportshistorien.
Alienware Pro Wireless Mouse

När det gäller de krav som gamers ställer på en mus rådde det en slående konsensus bland de tillfrågade – en mus ska vara responsiv, bekväm att använda och ha lång batteritid. Alienware Pro Wireless Mouse fungerar oavsett vilken fattning som föredras – claw, palm eller fingertip – och passar flera olika handstorlekar.

Musen bygger på komponenter av högsta klass. Med en sensor med en känslighet på upp till 26000 DPI och somhanterar 650 IPS Tracking Speed och 50G acceleration. Med polling rate på upp till 8KHz blir responstiden så låg som 0,125 millisekunder (trådbundet) och 4KHz eller 0,25 millisekunder i trådlöst läge.

Alienware har också tagit fram en ny lösning med optiska switchar med magnetiskt motstånd för huvudknapparna. Alienware Magnetic-Force Keyplates erbjuder snabbare ”debounce” än traditionella switchar som pressas tillbaka mekaniskt. Tekniken innebär att det går att klicka snabbare och minskar risken för att knappen fastnar i nedtryckt läge. Switcharna är också hållbara och klarar70 miljoner klick.

Alienware lanserar trådlös mus och tangentbord för tävlingsinriktade gamers

Batteritid: 32 timmar vid 4KHz Polling Rate, 120 timmar vid 1KHz Polling Rate. Fem minuter laddning via USB-C ger 6 timmars speltid med 1KHz. Musen har en LED-indikator som visar när batterinivån börjar bli låg.
Vikt: under 60 gram
Prestanda: Upp till 26000 DPI, 650 IPS tracking speed, 50G acceleration
PTFE-glidytor: Hållbart material med låg friktion
Scroll-hjul i aluminium: Hög kvalitetskänsla och låg vikt
6 programmerbara knappar: Skapa macron, ställ in hotkeys – till exempel DPI-cycling och profilbyte
Flexibel anslutning: 2,4GHz trådlöst eller via USB-C
Hållbara material: Tillverkad av 82 procent återvunnen plast

Läs mer: Alienware Pro Mouse Fakta och Specifikationer

Alienware Pro Wireless Keyboard

Nya tangentbordet Alienware Pro Wireless Keyboard bygger på en skräddarsydd 75 procent-formfaktor som har kvar de viktigaste knapparna, såsom F-raden och piltangenterna, i ett kompakt aluminiumchassi. Storleken är anpassad för spelare som vill ha gott om plats för snabba musrörelser, men inte vill kompromissa med användbarheten genom att skala bort för många tangenter.

Chassit är byggt i aluminium av 7000-grad – den hårdaste och starkaste kvaliteten som bland annat används i flygindustrin. Under tangentbordet sitter silikonfötter som säkerställer att tangentbordet står stadigt på skrivbordet – utan att det blir svårt att flytta för gamers som ofta vill byta position för att kunna anpassa ergonomin under långa spelsessioner.

Alienware har lagt mycket möda på att ta fram sin egen Alienware Linear Mechanical Switch i nära samarbete med professionella gamers. Det är en linjär switch med 40g actuation force som kommer pre-lubed. Stommen är byggd i POM (polyoxymethylen), ett material med låg friktion vilket minimerar skrapkänsla i switcharna och som tillsammans med två lager av intern silikondämpning av tangentbordet ger ett behagligt djupt, ”thockigt”, ljud. Switcharna är också transparenta, vilket ger maximal effekt för den inbyggda per-key RGB-belysningen.

För entusiaster som redan har hittat sina egna favoritswitchar är Alienware Pro Wireless Keyboard givetvis hotswap-redo, vilket gör det enkelt och smidigt att byta ut switcharna.

Batteritid: 798 timmar (RGB avstängt, 2,4 GHz), 72 timmar (RGB 50%, 2,4GHz)
Tri-Mode: 2,4GHz trådlöst, Bluetooth 5.1 eller USB-C
Kort responstid: Med 1KHz Polling Rate över både 2,4GHz och USB-C- reagerar tangentbordet blixtsnabbt
Hotswap: Ja, kompatibelt med både 3- och 5-pin switchar
Keycaps: Double-shot PBT
Hållbara material: Tillverkad med 47 procent återvunnen plast

Läs mer: Alienware Pro Keyboard fakta och specifikationer

 

Relaterade Artiklar