DHL och Rocker Pay i samarbete för en tryggare kundupplevelse
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKDHL DHL och Rocker Pay i samarbete för en tryggare kundupplevelse

DHL och Rocker Pay i samarbete för en tryggare kundupplevelse

Publicerat av: Redaktionen

DHL och Rocker Pay ingår i ett samarbete för att skapa en säkrare kundupplevelse för kunder som handlar på marknadsplatser.

Samarbetet omfattar DHL:s privatpaket där kunden använder Rocker för att hantera betalningar för att köpa och sälja varor och går att använda oavsett marknadsplats.

DHL och Rocker Pay i samarbete för en tryggare kundupplevelse– Vi strävar ständigt efter att hitta lösningar som sänker tröskeln för kunder som vill köpa och sälja second hand, berättar Niklas Stenman, Head of eCommerce Development på DHL. Betalningar är en osäkerhet för många kunder och med Rocker kan vi erbjuda säkra transaktioner mellan köpare och säljare där båda parter kan känna sig trygga.

Hela flödet från början till slut är bara fem steg där både köpare och säljare blir informerade och guidade genom hela flödet.

STEG 1 Säljaren förbereder säker betalning med frakt. Både säljare och köpare identifieras via mobilt BankID för en trygg affär.

STEG 2 Köparen anger betalningskod, betalar och väljer adress för frakt.

STEG 3 Säljaren skickar varan till köparen via DHL.

STEG 4 Köparen hämtar ut och godkänner varan.

STEG 5 Rocker betalar ut pengarna för varan till säljaren.

– Vi är glada över att DHL valt Rocker som samarbetspartner där vi tillsammans kan erbjuda säkra betalningar mellan kunder och en trygg fraktlösning med hög täckningsgrad i hela landet, säger Oscar Alvarsson, Produktchef för Rocker Pay.

Relaterade Artiklar