Hem NYHETER DHL Express lanserar nästa steg inom stadslogistik i London

DHL Express lanserar nästa steg inom stadslogistik i London

Publicerat av: Redaktionen

DHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, har lanserat Londons första flodbåt för paketleveranser, för att minska trängsel och erbjuda ett pålitligt och effektivt sätt att transportera försändelser genom Storbritanniens huvudstad.

DHL Express lanserar nästa steg inom stadslogistik i London 3Den innovativa tjänsten har införts som en del av DHL:s löfte att använda en blandning av transportfordon för att öka tillgången till stadsområden samt är ett viktigt steg mot att utforska användandet av floden för transport av mindre försändelser.

– I år kommer vi att investera cirka en miljard euro i vår infrastruktur för att utöka vårt globala nätverk och därmed förbättra kvaliteten på vår service till våra kunder, säger John Pearson, vd DHL Express. Förutom förnyelsen av vår flygplansflotta och utbyggnaden av våra faciliteter letar vi ständigt efter innovativa lösningar som hjälper oss att förvandla vår vision om att ’förena människor, förbättra liv’ till verklighet.

– Detta innefattar också nya transportsätt, där vi tar fram alternativ för att minska vägtrafiken, koldioxidutsläpp och förbättra luftkvaliteten. Flodbåten är ett snabbt, effektivt och pålitligt sätt att använda en för närvarande outnyttjad förbindelse in till London och är ett av flera initiativ vi investerar i, i vår väg mot nollutsläpp 2050.

Flodbåtservicen, som drivs av Thames Clippers Logistics, kommer att transportera paket till London dagligen kl 07.30. Försändelserna kommer att lastas från elfordon till flodbåten vid Wandsworth Riverside Quarter Pier innan de transporteras i hög hastighet längs Themsen till centrala London och dockar vid Bankside Pier för att levereras den sista biten på DHL-kurircyklar.

DHL har bevisat effektiviteten i att kombinera land och vattenvägar genom sina etablerade kanalleveransnätverk i Amsterdam och Venedig, men tjänsten i London representerar dess första höghastighetstjänst.

– Trafik och dålig luftkvalitet är ett ökande problem i stadsområden som London och vi är engagerade i att hitta en bättre blandning av transportsätt, säger Ian Wilson, vd på DHL Express i Storbritannien och Irland. Denna nya och unika tjänst som kombinerar elbilar, flodbåtar och cyklar skapar en snabb och effektiv åtkomst till vår huvudstad.

Flodbåttjänsten är det senaste tillskottet till GoGreen, DHL:s globala miljöskyddsprogram. GoGreen är grundpelaren i DHL:s hållbarhetsarbete och fokuserar på att minska och undvika utsläpp av växthusgaser och lokala luftföroreningar. Inom detta är Mission 2050, som inriktar sig på en minskning av alla logistikrelaterade utsläpp till noll till år 2050.

Relaterade Artiklar