Hem NYHETER Det bästa har blivit ännu bättre – Sony presenterar de industriledande trådlösa brusreducerande hörlurarna WH-1000XM4

Det bästa har blivit ännu bättre – Sony presenterar de industriledande trådlösa brusreducerande hörlurarna WH-1000XM4

Publicerat av: Redaktionen

Sony presenterar WH-1000XM4, fjärde generationens trådlösa brusreducerande over-ear-hörlurar, till Sonys prisbelönta 1000X-serie.

Det bästa har blivit ännu bättre – Sony presenterar de industriledande trådlösa brusreducerande hörlurarna WH-1000XM4 3De nylanserade hörlurarna har mycket av den älskade tekniken från de populära WH-1000XM3. Ytterligare nya och smarta funktioner gör att du kan styra och anpassa din musik, förbättra brusreduceringen och automatiskt justera omgivningsljud efter dina preferenser för en häftigare ljudupplevelse.

Förstklassig tystnad och ljud

Oavsett om du reser på långflyg, pendlar eller om du tar det lugnt på ett café ger hörlurarna WH-1000XM4 dig Sonys bästa brusreducering någonsin. Med två mikrofoner som används för brusreduceringen på respektive hörlurskåpa fångar Dual Noise Sensor-tekniken upp omgivande ljud och skickar sedan informationen till HD Noise Cancelling Processor QN1. Därefter plockar ett nytt Bluetooth-ljudsystemchip (Bluetooth Audio SoC) upp ljudet och anpassar musiken och brusreduceringen över 700 gånger per sekund. Med hjälp av en ny algoritm, bearbetas brusreduceringen med processorn HD Noise Cancelling Processor QN1 i realtid. Det gör det möjligt för användaren att helt kunna fokusera på musiken och stänga ute oönskat oväsen.

Genom Edge-AI, DSEE Extreme reproduceras ljud som gått förlorat i den digitala kompressionen mer precist för en naturtrogen upplevelse. Edge-AI analyserar musiken i realtid och känner igen instrument, musikgenrer och musikaliska element specifika för varje låt och återuppbygger de ljud som förloras i kompressionen för en rikare och mer komplett lyssningsupplevelse. För att bygga detta AI-system har Sony jobbat tillsammans med Sony Music Studios Tokyo för att samla in musikdata som ger insikter om hur särskilda musiksignaler är komponerade.

Ljudupplevelsen 360 Reality Audio kan åtnjutas på hörlurarna WH-1000XM4 tillsammans med en Android smartphone/iPhone som har en av de deltagande streamingtjänsterna installerad. 360 Reality Audio efterliknar känslan av att stå rakt framför din favoritartist. Lyssnaren kan med WH-1000XM4 och appen Sony | Headphones Connect njuta av ett anpassat musikaliskt fält som är perfekt optimerat för varje specifik användare.

En smart ljudupplevelse utan dess like

Adaptive Sound Control på WH-1000XM4 är en smart funktion som känner av vart du är och vad du gör och anpassar inställningarna för omgivningsljud för den ideala lyssnarupplevelsen. Över tid lär sig Adaptive Sound Control att känna igen de ställen du regelbundet besöker, som ditt arbete, gym eller favoritcafé och optimerar därefter ljudet för situationen. Om du till exempel är ute och reser, så kan du fokusera helt på musiken utan bakgrundsljud som stör. Om du är ute och går kan du istället välja att höra omgivande ljud för att hålla koll på vad som händer runtomkring samtidigt som du njuter av musiken. Du kan ställa in vilka platser du ofta besöker och dina föredragna inställningar via appen ”Sony | Headphones Connect” där inställningarna för omgivningsljud sedan automatiskt uppdateras när du rör dig mellan olika miljöer.

Bekvämt och enkelt

Nytt för WH-1000XM4 är funktionen ”Speak-to-Chat”, en innovativ funktion som låter dig ha korta konversationer med hörlurarna kvar på. När du börjar prata känner hörlurarna igen din röst och stänger då automatiskt av musiken och släpper in omgivande ljud så att du kan fortsätta konversationen utan att behöva ta av dig hörlurarna. Musiken kommer automatiskt börja spela igen 30 sekunder efter när du senast talade. Hörlurarna har även inställningen ”Quick Attention”, så om du vill lyssna på ett meddelande eller bara säga något kort, kan du bara lägga din hand över hörlurens högra kåpa, så sänks volymen omedelbart och omgivande ljud släpps in.

WH-1000XM4 kan dessutom känna av om du har hörlurarna på dig och anpassar ljudet därefter för att hjälpa dig att spara batteri. Med hjälp av hörlurarnas närhetssensor och två accelerationssensorer stänger hörlurarna automatiskt av musiken när du tar av dig dem, och fortsätter spela när du sätter dem på dig.

WH-1000XM4 har även ”Precise Voice Pickup”, en funktion som styr fem av hörlurens mikrofoner och som med avancerad ljudsignalsbehandling tar upp röster klart och precist för handsfree-samtal och ”Speak-to-Chat”.

Sökandet efter den ultimata designen

WH-1000XM4 kombinerar en sofistikerad design med exceptionell komfort och lätt vikt, du kommer knappt att känna att du har dem på dig. Hörlurarna är särskilt utformade för de som reser ofta, med supermjuka tryckavlastande öronkuddar som med ökad kontakt jämnar ut belastningen runt örat för en bekväm och stabil passform.

För en smidig användarupplevelse kan WH-1000XM4 paras ihop med två Bluetooth-enheter samtidigt. När ett samtal kommer in känner hörlurarna av vilken enhet det är som ringer och kopplar upp sig mot den automatiskt. Du kan även snabbt och enkelt byta till den enhet du vill att hörlurarna ska vara uppkopplade till med ett enkelt tryck.

WH-1000XM4 har både NFC och Bluetooth, samt en batteritid på upp till 30 timmar. Hörlurarna har även en snabbladdningsfunktion som ger dig upp till fem timmars trådlös uppspelning efter tio minuters laddning.

WH-1000XM4 har dessutom stöd för Googles nya praktiska ”Fast Pair”-funktion som gör att du enkelt kan hitta dina hörlurar genom att lyssna efter ett uppspelat ljud eller kolla hörlurarnas senaste plats i Googles app ”Find My Device” på din smartphone.

Den nya modellen har samma styrpanel som föregångaren och är optimerad för Google Assistant och Amazon Alexa så att du kan planera din dag genom att fråga din röstassistent.

De industriledande brusreducerande trådlösa hörlurarna WH-1000XM4 kommer att finnas tillgängliga i färgerna svart och silver från mitten av augusti för ett rekommenderat pris på 4000 SEK.

Relaterade Artiklar