Hem NYHETER Dell Technologies stärker skyddet för hemarbetare

Dell Technologies stärker skyddet för hemarbetare

Publicerat av: Redaktionen

Cyberkriminella är opportunister.

Det är så deras verksamhet fungerar – de skiftar metoder efter vad som fungerar bäst, särskilt när det handlar om att ta sig in på klienter och komma åt känslig information. De är snabba att anpassa sig efter förändringar och kastar sig över nya möjligheter.

Tider av snabb förändring, som under rådande situation när en global arbetsstyrka i princip över en natt ställde om till att arbeta hemifrån, är således en potentiell guldgruva för dem. I takt med att de cyberkriminella skalar upp sina operationer behöver företag skydda sina hemarbetande medarbetare. Det skyddet börjar med att säkra upp de enheter som används.

Ett område som kommer att vara utsatt är datorns BIOS, det grundläggande system som hanterar bland annat uppstarten och ser till att inget är fel med datorns konfiguration. För att effektivt skydda mot BIOS-attacker behövs inbyggda säkerhetslösningar för att skydda klienter. Som ett direkt svar på det här hotet har Dell Technologies lanserat Dell safeBIOS Events & Indicators of Attack (IoA) för att ge ytterligare ett lager av skydd till våra datorer, vilka redan är branschens säkraste1. SafeBIOS Events & IoA använder beteendebaserad detektion av hot på BIOS-nivå för att upptäcka avancerade hot på klientnivå.

Distansarbete medför fler säkerhetsluckor och innebär fler angreppsvektorer för kriminella att utnyttja. Tillsammans med den hårda press som många verksamheter befinner sig under just nu ger de nya säkerhetslösningarna från Dell Technologies möjlighet för fler att säkra sina datorer i enlighet med best practice.

Att säkra BIOS är särskilt viktigt eftersom det utgör ett lager mellan hårdvara och mjukvara, en infektion där kommer alltså innan operativsystemet laddas och innan traditionella säkerhetslösningar. Ett komprometterat BIOS kan potentiellt ge angripare tillgång till all information på enheten, i värsta fall tar de sig vidare in i organisationens nätverk och attackerar andra delar av IT-infrastrukturen.

SafeBIOS ger organisationen möjlighet att identifiera komprometterade BIOS.

Dessutom ger det IT-avdelningen enkel överblick och möjlighet att snabbt agera och hantera problemen innan de riskerar att spridas.

Verktyget SafeBIOS Events & IoA finns tillgängligt på samtliga marknader nu som en del av Dell Trusted Device-lösningen för kommersiella maskiner.

Utöver den nya BIOS-säkerhetslösningen erbjuder Dell Technologies flera lösningar som gör det enkelt för kunder att se till att deras medarbetare kan fortsätta arbeta tryggt och säker, även när de arbetar på distans:

– Säkra den nya modellen för arbete så snabbt som möjligt med VMware Carbon Black, som kommer utan begränsningar på klienter fram till 20 juni i år.

– Stresstesta miljön för distansarbete med Secureworks snabba sårbarhetsanalyser och få snabbare utrullning och flexibla betalningslösningar för deras managerade lösningar för upptäckt och hantering av hot.

– Säkerställ trygg utrullning och användning på distans med Dell Technologies som erbjuder tillfälliga licenser av Dell Encryption fram till 15 maj i år.

– Företag som nyligen gått över till att ha sina medarbetare på distans kan få mycket matnyttiga tips, bland annat om de många säkerhetsutmaningar det medför, genom att titta på den här intervjun med Dell Technologies Chief Security Officer John Scimone. 

Relaterade Artiklar