Dell först med femstjärniga skärmar som minskar ögontrötthet
Hem PRODUKTNYHETER Dell först med femstjärniga skärmar som minskar ögontrötthet

Dell först med femstjärniga skärmar som minskar ögontrötthet

Publicerat av: Redaktionen

För att minska ögontrötthet lanserar nu Dell Technologies världens första femstjärnigt certifierade skärmar för ögonkomfort, utifrån en ny oberoende industristandard.

UltraSharp 27 ThunderboltTM Hub Monitor (U2724DE) och UltraSharp 27 Monitor (U2724D) kan minska ögontrötthetstecken med upp till 17 procent och minskar även exponeringen för blått ljus.

Dell först med femstjärniga skärmar som minskar ögontrötthet De nya skärmarna kommer i två olika storlekar (24 och 27 tum) och har designats för att förbättra produktivitet, samarbete och övergripande ögonkomfort.

Skärmarna kommer med världens första femstjärniga certifiering, utifrån en ny industristandard för ögonkomfort som utvecklats av TUV Rheinland, en av världens ledande oberoende leverantörer av testtjänster.

Kan minska trötthetstecken med upp till 17 procent

En nyligen genomförd studie visade att en bildskärm som justerar sin ljusstyrka efter olika omgivande ljusnivåer kan minska frekvensen av ögontrötthetstecken med 7 till 17 procent. En annan studie visade att en bildskärm med en funktion för reducering av blått ljus minskar tecken på trötthet i ögonen med 8 procent efter 50 minuters utförande av en sökuppgift.

För att hjälpa användare minska påfrestningarna på ögonen har Dell designat skärmarna med flera funktioner för visuell komfort. Dell har bland annat fördubblat skärmarnas uppdateringsfrekvens till en frekvens på 120 Hz för att leverera mjukare bilder, förbättrat ComfortView Plus för att ge en minskning av skadlig exponering för blått ljus, där tidigare generation hade upp till 50 procent exponering och de nya skärmarna mindre än 35 procent exponering. De har också en inbyggd sensor som känner av omgivande ljusförhållanden och automatiskt justerar skärmens ljusstyrka och färgtonsinställning.

Nya UltraSharp 27 ThunderboltTM Hub Monitor och Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor inkluderar också ThunderboltTM eller USB-C med upp till 90W strömleverans och RJ45 som levererar upp till 2,5 GbE för snabb och stabil nätverksanslutning. Alla fyra skärmar kommer med HDMI- och DP 1.4-anslutning.

De nya UltraSharp-skärmarna kommer finnas tillgängliga i Sverige från och med den 16 november 2023.

Relaterade Artiklar