Corona-säkra arbetsplatsen med Conrad Connects IoT-plattform
Hem NYHETER Corona-säkra arbetsplatsen med Conrad Connects IoT-plattform

Corona-säkra arbetsplatsen med Conrad Connects IoT-plattform

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2016 har Conrad Connect erbjudit ett smart gränssnitt där företag på ett enkelt sätt kan koppla ihop smarta enheter från olika tillverkare med varandra.

Idag är gränssnittet särskilt lämpligt ur ett corona-perspektiv, menar Robert Erdmann, General Manager för Conrad Connect.

– När folk börjar att återvända till sina arbetsplatser kommer det vara särskilt viktigt att hålla bra luftklimat och även avstånd, Conrad Connect underlättar allt det, säger Robert Erdmann.

Ursprungligen var tanken bakom Conrad Connect att erbjuda konsumenter möjligheten att ansluta smarta hem-enheter från olika leverantörer. Fem år senare är Conrad Connect marknadsledande inom området och tillhandahåller företag i hela Europa en enhetlig infrastruktur för lansering och utnyttjande av smarta IoT-lösningar.
– Vi gör det “tråkiga” jobbet åt företagen och hjälper dem att förbättra sina produkter, öka effektiviteten och skala affärsmodeller. Flera företag är på rätt väg med sin digitala omvandling och vi är mer än gärna hjälpen däremellan för att de ska lyckas på bästa sätt och samtidigt kunna minska sina driftskostnader, säger Robert Erdmann.

Övervakning av arbetsklimatet för minskad smittspridning
Via Conrad Connects IoT-plattform går det att övervaka temperaturen, koldioxidhalten och luftkvaliteten i mötesrum och kontorslokaler. Det går dessutom att övervaka antal personer i respektive rum, för att säkerställa att alla kan hålla avstånd. Robert Erdmann understryker att det är särskilt fördelaktigt i pandemitider.
– För att minska risken för smittspridning är det viktigt att ha en bra nivå på luftfuktighet och temperaturen i sina lokaler. Genom Conrad Connect kan man via väderstationen Netatmo mäta luftkvaliteten exakt, vilket skapar en trivsam och säker arbetsplats, säger Robert Erdmann.

Tillgängligt i Europa – med extra fokus på Norden
Idag har Conrad Connect över 130 kända tillverkare. De använder plattformen som en tjänst för att erbjuda sina kunder enkla lösningar och kunna utveckla nya digitala affärsmodeller. Conrad Connect är verksam inom flera olika områden som energihantering, elektromobilitet, tillverkning, detaljhandel och byggnad.
– Vi arbetar aktivt för att utveckla digitala affärsmodeller inom energihantering. Trots att vi är baserade i Berlin har vi ett särskilt fokus på Norden på grund av den stora penetrationen av smarta mätare, avslutar Robert Erdmann.

Mer om Conrad Connect
Conrad Connect grundades 2016 av Conrad Group med målet att kombinera teknisk spetskompetens i en dynamisk miljö. Idag erbjuder Conrad Connect sin plattform till hela Europa där de tillhandahåller sina företagskunder enkla lösningar, samtidigt som de hjälper till utveckla nya digitala affärsmodeller inom områden som energihantering, detaljhandel, elektromobilitet och byggnadsledning.

Relaterade Artiklar